Στο δρόμο της... Ευδοκίας
Τρίτη 13 Μάρτη 2007

Σκηνή από την ταινία «Ο δρόμος της απώλειας», σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες
Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή θα μεταδοθεί απόψε στις 21.00 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ η δραματική περιπέτεια «Ο δρόμος της απώλειας», σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.

Η ταινία μας μεταφέρει στο 1931, στο Σικάγο του Αλ Καπόνε. Ο Μάικλ Σάλιβαν είναι ο υπ' αριθμόν ένα εκτελεστής του νονού της ιρλανδικής μαφίας, Τζον Ρούνι, ο οποίος τον έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ο αληθινός γιος του Ρούνι, Κόνορ, μισεί τον Σάλιβαν ενώ και οι δυο τους προσπαθούν διαρκώς να κερδίσουν την εύνοια του πατέρα. Ωσπου μια μέρα, η ζήλια και ο ανταγωνισμός ωθούν τον Κόνορ να σκοτώσει τη γυναίκα και το μικρότερο από τους δυο γιους του Σάλιβαν. Ο άλλος του γιος, ο Μάικλ Τζούνιορ, γίνεται μάρτυρας της τραγικής αυτής δολοφονίας, αλλά επιζεί. Γνωρίζοντας ότι ο Σάλιβαν δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν εκδικηθεί το χαμό της οικογένειάς του, ο Ρούνι προσλαμβάνει έναν άλλο εκτελεστή για να τον εξοντώσει - με την εντολή, όμως, να μην πειράξει το «αγόρι»... Παίζουν: Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τάιλερ Χέσλιν, Τζουντ Λόου, Τζένιφερ Τζέισον Λι

«Ευδοκία». Ελληνική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού.

Πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα, γυρισμένο στα χρόνια της χούντας, το 1971. Ο έρωτας δύο νέων που τολμούν να τα βάλουν με τον κοινωνικό περίγυρο, αλλά συντρίβονται. Κεντρικά πρόσωπα μια πόρνη, η Ευδοκία, κι ένας νεαρός λοχίας, που θα ερωτευτούν και θα παντρευτούν. Γρήγορα, όμως, το περιβάλλον που ζουν, ο μικροαστικός περίγυρος θα μπουν ανάμεσά τους και θα επηρεάσουν το λοχία, που θα προσπαθήσει ν' απομακρυνθεί από τη γυναίκα που αγαπά. Το επάγγελμα της πόρνης ελκύει, αλλά ταυτόχρονα απωθεί τον άνδρα. Παρ' όλα αυτά, το νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να εξεγερθεί μπροστά σε μια πραγματικότητα, που γίνεται εμπόδιο στο να ζήσουν τον έρωτά τους. Δε θα τα καταφέρουν και οι εσωτερικές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Η μουσική και το περίφημο ζεϊμπέκικο είναι του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Βασιλείου, Γιώργος Κουτούζης, Κούλα Αγαγιώτου, Χρήστος Ζορμπάς (ΒΟΥΛΗ, 22.00).

«Κυνηγώντας την Εϊμι». Ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία και σενάριο Κέβιν Σμιθ.

Μία σχέση που ισορροπεί ανάμεσα στη φιλία και στον έρωτα ξεκινάει ανάμεσα στον Χόλντεν και την Αλίσα, αφήνοντας τον Μπάνκι στην άκρη, παραπονούμενο και με πολλούς ενδοιασμούς, που δεν κάμπτονται από τον ενθουσιασμό του φίλου του. Το «Κυνηγώντας την Εϊμι», μέσα από την αποτύπωση ενός ασυνήθιστου έρωτα, αποτελεί ένα πολύ εύστοχο και επίκαιρο σχόλιο για το πώς η αγάπη και η σεξουαλικότητα συχνά ξεπερνούν τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις και τα στεγανά, κάνοντάς μας να αναθεωρήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Στη ζωή των δύο φίλων θα εισβάλει η όμορφη Αλίσα, την οποία ο Χόλντεν θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά... Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Τζόι Λόρεν Ανταμς, Τζέισον Λι (ΝΕΤ, 24.00).