ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Δυναμώνει ο απεργιακός αγώνας

Πλατύ κάλεσμα για τις 29 του Μάρτη απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Εξορμήσεις και συνελεύσεις από τα συνδικάτα

Τετάρτη 14 Μάρτη 2007

Από το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα
«Συντονίζουμε τα βήματά μας με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις που βρισκόμαστε στον ίδιο βηματισμό, που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Επιδιώκουμε το συντονισμό με τα συνδικάτα που θα ταχθούν σ' αυτόν τον αγώνα. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 Μάρτη». Μ' αυτά τα λόγια, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης απευθύνεται στα σωματεία - μέλη του και σε όλους τους εργαζόμενους, καλώντας τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την απεργιακή κινητοποίηση, την οποία ομόφωνα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΕΚΚΙ.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις και διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», σημειώνεται στο κάλεσμα και τονίζεται ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, ούτε πίστωσης χρόνου στην κυβέρνηση. Καθημερινά η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται όλο και χειρότερη. Επιβάλλεται να αντισταθούμε σ' αυτή την πολιτική».

Στις απεργιακές αποφάσεις των προηγούμενων ημερών προστέθηκαν αυτές του Σωματείου Εργαζομένων Ανω Λιοσίων, Καματερού, Πετρούπολης και Πέριξ Δήμων, όπως και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων και Κοινοτήτων υπολοίπου Αττικής. Εχοντας ήδη κηρύξει απεργία για τις 29 του Μάρτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

Οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω. Επίσης: 15/3, στο «Ατλάντικ» της Πατησίων και στην Καλλιθέα. 16/3, στο Συνεταιρισμό της ΔΕΗ και το κατάστημα του Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως. 17/3, στο «Χόντος» της Ομόνοιας και στο «Μάκρο» (Ρέντη). 19/3, στην Ερμού και την Αιόλου (κέντρο της Αθήνας). 20/3, στα εμπορικά καταστήματα της Ν. Ιωνίας και στις 21/3 στο Ν. Ηράκλειο. 22/3, στο Κολωνάκι και το «Αττικα». 23/3, στο Φωκά και τα υπόλοιπα καταστήματα της Σταδίου. 24/3, στη Νέα Σμύρνη.