ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα σε όλη τη χώρα
Τετάρτη 14 Μάρτη 2007

Από προηγούμενη κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Περιφερειακές συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, με απόφαση των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ και ΤΑΕ, προβάλλοντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αθήνα στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι Μακεδονίας - Θράκης), στη Λάρισα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας) και στην Πρέβεζα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οι συνταξιούχοι της Ηπείρου).

Οι σημερινές συγκεντρώσεις αποτελούν συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων το προηγούμενο διάστημα και της συμμετοχής τους στα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων την περασμένη Πέμπτη. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ έχει ήδη καλέσει τα μέλη της να πάρουν αποφασιστικά μέρος και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 29 του Μάρτη.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διεκδικούν μεταξύ άλλων: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα ταμεία 1.050 ευρώ. Ειδικότερα για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ η σύνταξη να αντιστοιχεί στο 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να παρέχονται δωρεάν. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κλπ.

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα απευθύνει και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - ΝΑΤ.