26ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις
Σάββατο 12 Αυγούστου 2000

Με την τεράστια συμμετοχή χιλιάδων νέων, συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τετραήμερο 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες είναι οι εξής:

- Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., με θέμα τα ναρκωτικά. Θα μιλήσει η επικεφαλής του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, Λούλα Καρατζά.

- Αύριο, Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Τάσο Χρονά, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί Εκθεση γλυπτικής του Αντώνη Μορφόγλου και περίπτερο της ΚΝΕ με βιβλία και προβολές βίντεο.

- Στο Κομπότι Αρτας στις 9 μ.μ. με θέμα «Νέοι αγρότες».

- Στη Μάνη, στο μνημείο της Σαϊδόνας, στις 9 μ.μ. αφιερωμένη στην τρίχρονη τιτάνια πάλη της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα συμμετάσχει και ο Αριστείδης Καμαρινός, αξιωματικός του ΔΣΕ και της Μεραρχίας Πελοποννήσου. Θα τιμηθεί ο αγωνιστής Κώστας Ξυδέας απ' τη Σαϊδόνα, τιμημένος νεκρός του ΔΣΕ.

- Στον Αγιόκαμπο Λάρισας

- Στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην κεντρική πλατεία, στις 9 μ.μ. αφιερωμένη στη δράση της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας.

- Στην Αλεξάνδρεια, στον πεζόδρομο, στις 8.30 μ.μ. με θέμα «Ανεργία και ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο» και ομιλητή τον Β. Τασούλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Μύρινα Λήμνου, στις 8.30 μ.μ. με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ανεργία». Θα μιλήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Ανεμώτα Λέσβου, στις 9 μ.μ. με θέμα «Ανεργία».

- Στον Κέφαλο στην Κω, στις 9 μ.μ., αφιερωμένη στην ειρήνη και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.