ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία
Πέμπτη 15 Μάρτη 2007

«Η νεολαία πρέπει με τη συμμετοχή της στην απεργία να δώσει αέρα, φρεσκάδα και ζωντάνια». Με τα λόγια αυτά ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς στην απεργία στις 29 Μάρτη για τις συλλογικές συμβάσεις, στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Επιτροπής Νέων του σωματείου.

Οπως σημείωσε, σήμερα διεξάγεται μια μεγάλη αντιπαράθεση για το τι είδους νέο άνθρωπο θέλουμε. Από τη μια το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται για έναν άνθρωπο που θα παλεύει και θα διεκδικεί, για ένα σκεπτόμενο νέο, που δε θα αναμασά ό,τι του λένε. Απ' την άλλη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και το σύστημα συνολικά θέλουν έναν νέο «γιάπη», ο οποίος θα λέει «ναι» στα αφεντικά και θα ξεπουλά το συνάδελφό του για τον εαυτό του. Ο Γ. Μαυρίκος επισήμανε πως οι συλλογικές συμβάσεις, το ΙΚΑ, το 8ωρο «δεν προέκυψαν από παρθενογένεση», αλλά από τους εργατικούς αγώνες.

Νωρίτερα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης προβλήθηκε βίντεο με θέμα τους ταξικούς αγώνες στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ελλάδα, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Μίμης Τσουκαλάς.



Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη. Στο βήμα ο Γ. Μαυρίκος