ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ραντεβού αύριο στο ΚΙΛΕΛΕΡ

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ, για μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγροτών στην 97η επέτειο από τον ξεσηκωμό των κολίγων της Θεσσαλίας

Σάββατο 17 Μάρτη 2007

Κορύφωση των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς αποτελεί ο αυριανός γιορτασμός στο Κιλελέρ ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης
Αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, πραγματοποιείται ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ αποτελεί την κορύφωση των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς, που εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στέλνοντας μήνυμα ότι η πάλη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες, ιδιαίτερα στους νέους, κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό, επισημαίνοντας ότι οι αγώνες της αποτελούν τον καλύτερο γιορτασμό της εξέγερσης των κολίγων της Θεσσαλίας, πριν από 97 χρόνια, και αναδείχνουν το σύγχρονο και πραγματικό νόημα του Κιλελέρ.

Με τις μαζικές, πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις της, που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, η φτωχή αγροτιά στρέφεται κατά της ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Τα άμεσα αιτήματα που θέτει είναι αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος, που οφείλεται στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων και επιστροφή του συνόλου του ΦΠΑ στους αγρότες, τιμές εγγύησης για όλα τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κ.ά.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, η οποία θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση γι' αυτό, υπογραμμίζει, αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.