Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν να χτιστούν σχολεία
Σάββατο 17 Μάρτη 2007

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για τη σχολική στέγη
Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προχωράει το ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τετάρτη 21 Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο παλιό οικόπεδο της «Αλυσίδας» (Αλ. Παπαναστασίου - Αλ. Σταύρου - Α. Δανιόλου), απαιτώντας να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕΘ ζητάει από το Δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή σε όποιο μέτρο θεωρεί προσφορότερο, ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση στους δικαιούχους, προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλοτρίωση του εν λόγω οικοπέδου για χτίσιμο σχολείων. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ζητάει: «Να σταματήσει ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου και να χτιστούν σχολεία. Να γίνει ορθολογιστική κατανομή των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια της Χαριλάου, για να αποσυμφορηθούν τα σχολεία. Να γίνει κατανομή των μαθητών σε 20 ανά τμήμα». Αποκαλύπτει, ακόμα, πως σύμφωνα με πληροφορίες ελλοχεύουν σχέδια για χτίσιμο πολυκατοικίας αντί σχολείου στο εν λόγω οικόπεδο!

Η Δ΄ ΕΛΜΕΘ καλεί σε στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου για τα σχολεία της περιοχής Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές και οι καθηγητές να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επίσης, το ΔΣ καλεί τους καθηγητές της Δ΄ ΕΛΜΕΘ να πραγματοποιήσουν πλατιά ενημέρωση και κάλεσμα αγώνα στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.