ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ
Ο ατομικισμός και η μοιρολατρία δεν είναι διέξοδος

Κοινή δράση για την οργάνωση της νεολαίας και τη συμπόρευση με το ταξικό κίνημα

Τετάρτη 21 Μάρτη 2007

«Μόρφωση - δουλιά με δικαιώματα για όλους»!Σπουδαστές των ΙΕΚ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στις 13/12/2006
Μόνο μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση μπορούν οι νέοι να αποκρούσουν τη σφοδρή αντεργατική επίθεση που «σαρώνει» τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρα που έχουν για τη ζωή. Αυτό αναδεικνύει η κοινή δράση των ταξικών συνδικάτων Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Λογιστών, Ιδιωτικών Κλινικών και Ηλεκτροτεχνιτών με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), που αυτή την περίοδο πραγματοποιούν ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους κατάρτισης.

Ηδη, οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και Ιδιωτικών Σχολών έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 29 του Μάρτη. Μπροστά στη μάχη της απεργίας και αναπτύσσοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες, ΣΥΣΔΙΕΚ, ΣΥΣΠΙΣ και συνδικάτα καλούν σε σύσκεψη, τη Σάββατο 24 Μάρτη, για την ανταλλαγή πείρας και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης, με σύνθημα «Μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας - Το εργασιακό μέλλον των σπουδαστών των ΙΕΚ». Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σωματείο Επισιτισμού Αθήνας (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος).

«Από τη μία... σπουδαστής με γνώσεις που έχουν ημερομηνία λήξης και μελλοντικός εργαζόμενος χωρίς δικαιώματα... Από την άλλη... μαζικός - συλλογικός αγώνας με τα σωματεία σου, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις ανάγκες μας», εξηγεί το φυλλάδιο που ήδη διακινείται σε ΙΕΚ και σχολές κατάρτισης, προβάλλοντας τους δύο δρόμους που ανοίγονται μπροστά στους σπουδαστές: Από τη μια ο δρόμος της υποταγής στις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις του κεφαλαίου. Κι από την άλλη, ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην προκήρυξη παρουσιάζεται με το πραγματικό της όνομα η αλήθεια που βιώνουν οι σπουδαστές: Απασχόληση σε εργασίες άλλες από την ειδικότητά τους, προπαγάνδα υπέρ της ατομικής διαπραγμάτευσης, συκοφάντηση της συλλογικής δράσης, περιεχόμενο σπουδών με περιορισμένο ορίζοντα γνώσεων. Αλλά και κανονικό δουλεμπόριο, αφού «στο χώρο μας, είναι ευδιάκριτος ο ρόλος αρκετών σχολών που σε ρόλο δουλεμπόρου προωθούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ή συνεργάζονται με επιχειρησιακούς ομίλους στα πλαίσια της ΕΕ, χωρίς να εξασφαλίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τα ταξικά συνδικάτα και οι σύλλογοι των σπουδαστών σημειώνουν: Ο ατομικισμός δεν είναι διέξοδος. Η μοιρολατρία ευνοεί όσους πλουτίζουν απ' την εκμετάλλευση. Μόνη αληθινή λύση, η αντίσταση μέσα απ' τα συνδικάτα. Ελα σε επαφή με το σωματείο σου. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα σε ΣΒΙΕ, ΑΚΜΗ, ΙΕΚ Χαλανδρίου και ΙΕΚ Μοσχάτου, αύριο σε ΑΚΜΗ, ΟΜΗΡΟ και μεθαύριο στην ΑΚΜΗ.