ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πλώρη για προημιτελικά
Πέμπτη 22 Μάρτη 2007

Eurokinissi

Σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Κ. Ιωσηφίδη επί της Ολλανδίας
Η νίκη στον πρώτο αγώνα του τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης επί του Καζακστάν με 11-5 δε συνοδεύτηκε από την εμφάνιση που θα περίμενε ο Κούλης Ιωσηφίδης. Οι διεθνείς μας, όμως, έδωσαν την απάντησή τους αποδίδοντας εξαιρετικά στο δεύτερο και καθοριστικότερο αγώνα του τρίτου ομίλου, όπου επιβλήθηκαν με 14-7 της Ολλανδίας.

Η νίκη αυτή εξασφάλισε στην Ελλάδα την κατάληψη, τουλάχιστον, της δεύτερης προνομιούχου θέσης στον όμιλο και πλέον, τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη θα διεκδικήσουν την πρωτιά και μαζί την απ' ευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, με αντίπαλο τις ΗΠΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η Εθνική είχε 5/8 στην παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια, έξι από θέση φουνταριστού και 1/1 πέναλτι. Η Ολλανδία είχε 3/4 στην παίκτρια παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Τα 8λεπτα του ματς: 3-2, 3-0, 5-2, 3-3. Τα γκολ της Εθνικής: Λαρά 4, Γερόλυμου 2, Λιόση 2, Ρουμπέση 2, Μωραϊτίδου 2, Κοζομπόλη 1, Αντωνάκου 1.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 99.000 βαθμούς και ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση Ιαπωνία και Ισπανία, αντίστοιχα.