Η αστική ... λησμονιά η «αριστερή» αμνησία... και η CIA
Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007

«

Μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του '21», προέτρεπε ο Παλαμάς. Το κρασί - αίμα θυσιαστικό για ελευθερία που δεν είχε νόμισμα να καταβληθεί ως αντίτιμό της, άλλο, απ' το θάνατο. Ιστορική κληρονομιά όχι αμφισβητούμενων ή σε κάθε περίπτωση ελέγξιμων για τη μετεπαναστατική τους πορεία προσωπικοτήτων. Αλλά εκείνων των ξυπόλυτων, πεινασμένων, συνάμα κι αγράμματων αλλά βαθύτατα πολιτισμένων ανώνυμων αγωνιστών, που ξεσηκώθηκαν μύριες φορές πριν και πολλές μετά την 25η - συμβολικής - Μαρτίου. Ο πάμφτωχος Κανάρης με την ξεριζωμένη καρδιά που αξιώθηκε να πυρπολήσει τούρκικες αρμάδες αλλά και να κυβερνήσει το νεοσύστατο σαπιοκάραβο Ελλάδα του αγγλικού, γαλλικού και ρωσικού κομματικού συστήματος, ίσως να δικαιώνει το: αρχή άνδρα δείκνυσι.

Ομως ο λόγος που γίνεται σήμερα για την αποϊδεολογικοποιημένη, αφαιμαγμένη, εν πολλοίς ανιστόρητη ιστορία που τύπωσαν και διδάσκεται στα σχολεία μας ξένα ευρωχαλκεία και ιδιώτες χορηγοί του αζημίωτου της τσέπης τους έρχεται στον 21ο αιώνα να θυμίσει την προσοδοφόρα αστική λησμονιά που επιτάσσουν τ' αφεντικά κι οι συνεταίροι τους απ' το Μάαστριχτ ως την Μπολόνια. Αλλά συνάμα και την «αριστερή» αμνησία που περιφέρουν σε κανάλια και φόρα «του εμείς κι εμείς» πολιτικού κι ακαδημαϊκού οπορτουνισμού.

Οταν ένας μαρξιστής σαν τον Νίκο Ζαχαριάδη μιλάει για Μικρασιατική τραγωδία το 1922, οι προοδευτικάριοι της προσαρμοσμένης αριστεράς με επιδότηση Βρυξελλών σωπαίνουν ουρλιάζοντας. Αλλωστε, κείμενο Σημίτη θεωρείται κατάλληλο για... λογοτεχνίας μάθημα! (sic)

Νίκος Ζαχαριάδης. Ριζοσπάστης 13.4.1946: «Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η θέση της Ελλάδας»: «Κανένας Ελληνας δε θα ξεχάσει ποτέ τη Μικρασιατική τραγωδία στα 1922. Και σε όσους μας μιλάν για τη Νέα Τουρκία, θα δείξουμε την προδοσία της στον τελευταίο πόλεμο και θα απαντήσουμε: "Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του"...».

Αντε μετά ν' ακούς «αριστερούς» να ομιλούν περί συνωστισμού στη Σμύρνη. Ο αστικός λύκος είναι εδώ με γαλαζοπράσινη κι αριστερούτσικη λεοντή.

Χρωστώ στην κυρία Αγγελική Χρονοπούλου την επισήμανση της χρυσοτόκου διαστροφής των μαθητικών μαζών και πολύ πέραν της Ιστορίας. Ιδού η ιδεολογία της Αγοράς στα μαθηματικά μόλις της ΣΤ΄ Δημοτικού:

Σελίδα 17. Κεφάλαιο 6ο. Πρόβλημα πρώτο: Πόσα λεφτά κέρδιζε ο Bill Gates το 2003 (!) Η Microsoft είναι ...παγκόσμια πατρίδα.

Σελίδα 29. Κεφάλαιο 11ο. Πρόχειροι λογαριασμοί ο τίτλος. Τα στοιχεία για τις τρεις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ) παραπέμπουν το μαθητή στην πηγή. «The World Factbook 2003» της CIA!!! Ναι όπως το διαβάζετε. Στο σχολικό βιβλίο, το υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως έγκυρη πηγή επέλεξαν και τύπωσαν τη CIA.

Τα κόκαλα τα ιερά, τα στιχάκια - γίγαντες σαν το λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί, θάβονται κάτω από τόνους ιδιοτέλειας και ιδεολογικής καπιταλιστικής αναμόρφωσης. 25η Μαρτίου 2007 και η Ακρόπολις είναι ο σύγχρονος χρηματιστηριακός Παρθενώνας, φυσικά το Μακρονήσι του ιδρώτα των εργαζομένων. Απασφαλίστε τώρα την ψήφο σας και πυρά ομαδόν...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ