Περί Συνδέσμων...
Πέμπτη 5 Απρίλη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, στους οργανωμένους Συνδέσμους των φιλάθλων των μεγάλων - κυρίως - ομάδων, δημιουργήθηκαν «πυρήνες» βίαιης δράσης κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης και των ΠΑΕ!

Δεν το είχαν αντιληφθεί δηλαδή, κι ενώ πάσχιζαν (η κυβέρνηση και οι ΠΑΕ) για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.

Πολύ ωραίο το σενάριο, πλην όμως αφορά αφελείς και είναι μάλλον προσβλητικό να μας το παρουσιάζουν ως εξήγηση των τελευταίων τραγικών γεγονότων.

Εκτός αν πιστεύουν ότι δε γνωρίζουμε πως οι οργανωμένοι Σύνδεσμοι εδώ και χρόνια αποτελούν είτε ελεγχόμενες οργανώσεις από τους προέδρους των ΠΑΕ, είτε πεδίο συγκρουόμενων συμφερόντων αυτών που προσπαθούν να ελέγξουν τις ΠΑΕ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επιχειρήσεις που ελέγχουν τις ΠΑΕ τα ήθελαν και τα θέλουν όλα. Τους χρειάζονται και οι «ήσυχοι» οπαδοί για να αγοράζουν εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες, και ό,τι άλλο τους πουλάνε και οι «οργανωμένοι» και ενίοτε φανατικοί για τα όποια άλλα παιγνίδια παίζουν.

Πάνω από όλα όμως, απαιτούν να παραμείνει και να διευρυνθεί αυτό το άθλιο οικοδόμημα που λέγεται «επαγγελματικός αθλητισμός» και το οποίο υποτίθεται ότι θέλουν να εκσυγχρονίσουν.

Γιατί μόνο μέσα σε αυτό μπορούν να εκμεταλλεύονται τον Ελληνα φορολογούμενο για να φτιάχνουν τσάμπα γήπεδα καταστρέφοντας το περιβάλλον, να χειραγωγούν συνειδήσεις και να εκμεταλλεύονται όλα τα «παρεπόμενα» του ποδοσφαίρου, όπως τα τυχερά παιγνίδια.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εν ολίγοις, η περίφημη αγωνία των κυβερνώντων και οι «προβληματισμοί» των προέδρων των ΠΑΕ για τη «βία στα γήπεδα» είναι ίσως το πιο «σικέ» παιγνίδι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.