ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με αυξημένη απαιτητικότητα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ
Τετάρτη 18 Απρίλη 2007

Με σταθερότητα, επιμονή και αποφασιστικότητα, με αυξημένη απαιτητικότητα, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δράση μας. Με ενίσχυση της ιδεολογικής-πολιτικής παρέμβασης και ένταση της δουλιάς της Οργάνωσης, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Βεβαίως, με βάση τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων του δικομματισμού και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρώτα απ' όλα μέσω των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Αυτό είναι το σύνθημα-μήνυμα της Συνδιάσκεψης της Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αρτα.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Επιτροπή Περιοχής (ΕΠ). Γραμματέας της ΕΠ εκλέχτηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στόχος-«κλειδί», αλλά και μέσον για την αποφασιστική παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης στην περιοχή αναδείχτηκε στη Συνδιάσκεψη η συνολική βελτίωση της ίδιας της Οργάνωσης. Με ενιαιοποίηση της αντίληψής μας στο κύριο καθήκον για την ισχυροποίηση του Κόμματος σ' όλα τα επίπεδα, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων με σκοπό την προώθηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης του λαού. Με την ισχυροποίηση του Κόμματος συνολικά, και σε θεωρητικό- ιδεολογικό και σε πολιτικό επίπεδο, με σχέδιο δουλιάς από πάνω μέχρι κάτω στις Οργανώσεις και τα καθοδηγητικά όργανα, με την αύξηση της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του. Κι αυτά, σε συνδυασμό με την αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό κίνημα της περιοχής, με την ανάπτυξη του Κόμματος και της ΚΝΕ σε βασικούς κλάδους της παραγωγής, στη νεολαία.

Τόσο με την εισήγηση όσο και με τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων στη Συνδιάσκεψη, έγινε σημαντική προσπάθεια ώστε με συγκεκριμένα μέτρα -πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά - η Οργάνωση να αυξήσει την ικανότητά της να παρεμβαίνει κινητοποιώντας το σύνολο των κομματικών μελών, των φίλων και οπαδών. Να παρεμβαίνει αποφασιστικά σε όλα τα ζητήματα -προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην περιοχή, την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ΕΒΕ, τη νεολαία. Να παρεμβαίνει πιο επιθετικά σε ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο, αναπτύσσοντας και αναδείχνοντας τη λειτουργία, το ρόλο και την ευθύνη της κάθε ΚΟΒ στο χώρο της και γενικότερα.

Οσον αφορά στην κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, στη Συνδιάσκεψη επισημάνθηκε ότι, την τελευταία διετία, έχουμε συνολική χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και της νεολαίας στην περιοχή, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την αντιαγροτική νέα ΚΑΠ, την είσοδο των γνωστών πολυεθνικών πολυκαταστημάτων που συνθλίβουν τους ΕΒΕ, κλπ.

Αν και σημειώθηκε η θετική και πολύπλευρη δράση της Οργάνωσης στην περιοχή σε σχέση με τα λαϊκά προβλήματα, επισημάνθηκε ότι αυτή δεν ήταν στο ύψος των απαιτήσεων και των κριτηρίων που έχει θέσει το 17ο Συνέδριο του Κόμματος. Με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία της Κομματικής Οργάνωσης και την ανάγκη γενίκευσης και αξιοποίησής της, η Συνδιάσκεψη ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό της δράσης της για το επόμενο διάστημα στην εργατική τάξη, στη μικρομεσαία αγροτιά και τους ΕΒΕ, στο μαζικό λαϊκό κίνημα γενικότερα αλλά και ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Στόχος η πιο αποφασιστική παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης σε όλα τα μέτωπα, για την ισχυροποίηση και ανάπτυξη της ιδεολογικής -πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κόμματος στους εργαζόμενους.