ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπό απόλυση συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ
Πέμπτη 19 Απρίλη 2007

Από κινητοποίηση των «ομήρων» - συμβασιούχων του ΥΠΠΟ
Υπό την απειλή της απόλυσης βρίσκεται η πλειοψηφία των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ, αφού, εντός του έτους, συμπληρώνεται το 24μηνο εργασίας που κατά το ΠΔ 164/04 αποτελεί το όριο παραμονής τους στην εργασία τους.

Το θέμα έθεσε με Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους χωρίς προϋποθέσεις» και ότι «η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυτό το αίτημα είναι που δημιουργεί το αναφερόμενο πρόβλημα».

Προσθέτει, πως με την απόλυσή τους, το ΥΠΠΟ «θα στερηθεί ενός μεγάλου αριθμού ειδικευμένου προσωπικού με τεράστια πείρα, που χωρίς αυτό δε θα παρέχονται οι εντελώς απαραίτητες υπηρεσίες που έχει ανάγκη το υπουργείο» και «θα αναγκαστεί να προσλάβει νέους και άπειρους για το έργο, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα της ομηρίας».

Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ότι οι περίπου 800 εργαζόμενοι στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων Εκτέλεσης Αρχαιολογικού Εργου παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, όπως και εκατοντάδες άλλοι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ που είναι απλήρωτοι επί δύο μήνες. Ρωτά, τέλος, τον υπουργό πώς θα αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα προβλήματα.