Χορεύοντας με τις... αναμνήσεις
Σάββατο 19 Αυγούστου 2000

Ο Φοίβος Γκικόπουλος στο ρόλο του Νίκου Μπελογιάννη στην ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο»
Στα προβλήματα ενός ζευγαριού και στην προσπάθειά τους να σώσουν τη σχέση τους αναφέρεται η αμερικανική ταινία του Φρανκ Γκιλρόι «Συζυγικές ανησυχίες». Η Σόφι και ο Οτο είναι παντρεμένοι εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν έχουν παιδιά. Το γεγονός αυτό, καθώς και τα διαφορετικά ενδιαφέροντά τους είναι οι αιτίες που απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο και αισθάνονται αποξενωμένοι. Δε θέλουν όμως να πάρουν διαζύγιο και γι' αυτό προσπαθούν να βρουν γέφυρες επικοινωνίας. Παίζουν οι Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Κένεθ Μαρς και Σάντα Θόμπσον (ΝΕΤ 15.15).

«Ενα βότσαλο στη λίμνη». Κλασική ελληνική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, στην οποία ένας ήσυχος οικογενειάρχης, που είναι τσιγκούνης, αποφασίζει παρά την τσιγκουνιά του να βγει έξω και ξοδεύει ασυλλόγιστα τα χρήματα όταν γνωρίζει μια Ελληνοαμερικανίδα. Για κακή του τύχη όμως η Ελληνοαμερικανίδα είναι ξαδέλφη της γυναίκας του. Πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Ιλυα Λιβυκού (MEGA 17.30).

«O χορός με τη Ρεγκίτσε». Δανέζικη ταινία σκηνοθετημένη από τον Κάσπαρ Ρόστρουπ. Ο Καρλ Εγκε και η πληθωρική γυναίκα του Ρεγκίτσε, που κρατά τα ηνία της οικογένειας, δίνουν ένα πάρτι για τους συγγενείς και τους φίλους τους. Το πάρτι αυτό θα κάνει τον Καρλ Εγκε να ξετυλίξει τη ζωή του, να γυρίσει πίσω και να θυμηθεί την πρώτη φορά που ζήτησε τη Ρεγκίτσε να χορέψουν. Μια συνάντηση που έγινε συνάντηση ζωής, μιας ζωής γεμάτης με ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα. Τρυφερή ψυχολογική ταινία του σύγχρονου δανέζικου κινηματογράφου, που ρίχνει μια ματιά στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Παίζουν οι Φριτς Χέλμουτ, Γκίτα Νόρμπι, Μάικλ Χέλμουτ (ΕΤ-3 22.00).

«Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο». Ταινία του Νίκου Τζήμα που αναφέρεται στη σύλληψη, στην πολύκροτη δίκη και την εκτέλεση του αγωνιστή της Αριστεράς, του Νίκου Μπελογιάννη. Παίζουν οι Φοίβος Γκικόπουλος, Μάνος Κατράκης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Κώστας Καζάκος, Βαγγέλης Καζάν, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αιμιλία Υψηλάντη, Βασίλης Κολοβός κ.ά. (ALPHA 23.00).

«H κίτρινη "Ρολς Ρόις"». Σπονδυλωτή αγγλική ταινία σκηνοθετημένη από τον Αντονι Ασκουιθ. Τρία σκετς με τη δεκάχρονη ιστορία μιας κίτρινης «Ρολς Ρόις» και των τριών ιδιοκτητών της. Στο πρώτο μέρος ιδιοκτήτης είναι ένας διπλωμάτης που κάνει δώρο τη «Ρολς Ρόις» στη γυναίκα του, που τον απατά. Στη δεύτερη ιστορία ιδιοκτήτης είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας και στην τρίτη η «Ρολς Ρόις» χρησιμοποιείται από μια αριστοκράτισσα για να σώσει κάποιον αντιστασιακό από τους ναζί. Παίζει ένα γνωστό επιτελείο ηθοποιών όπως οι Ρεξ Χάρισον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Ζαν Μορό, Ομάρ Σαρίφ και Αλέν Ντελόν (STAR 23.45).