ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Επόμενος σταθμός την Τρίτη στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση και πορεία χτες για την κλαδική σύμβαση

Πέμπτη 26 Απρίλη 2007

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στο πλαίσιο της πάλης για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η συγκέντρωση έδωσε συνέχεια στις προηγούμενες, πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποτέλεσε μιαν ακόμα απάντηση στους εργοδότες που ταμπουρώνονται πίσω από την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και προσπαθούν να κλείσουν την κλαδική σύμβαση με ψίχουλα.

Οι οικοδόμοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου και από εκεί πορεύτηκαν μέχρι τα γραφεία του Συνδέσμου των κατασκευαστικών εταιρειών, όπου και έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Συνδικάτου με τους εργοδότες.

Στην πορεία με πικέτες και πανό διαδήλωσαν την απαίτησή τους για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 65 ευρώ κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, σύνταξη στα 55 και άλλα. Με συνθήματα όπως «1.300 ευρώ βασικό μισθό, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βάζουν την υπογραφή τους σε αυξήσεις - ψίχουλα μέσα από διαδικασίες ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των οικοδόμων
Με ξεκάθαρη τη θέση ότι μόνο με την ένταση της ταξικής πάλης είναι δυνατή η διεκδίκηση και κατάκτηση αιτημάτων που να μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργατών και των οικογενειών τους, οι οικοδόμοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τρίτη, στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.