ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 27 Απρίλη 2007

Βασιλική Λύτρα
Φωτ.

Στις 19 Μάρτη 2007 έχασε τη ζωή του έπειτα από τροχαίο δυστύχημα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και της Διοικούσας Επιτροπής του Παρατήματος Πετραλώνων - Θησείου, Παλαιών Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ. Γεννήθηκε στο χωριό Πηγάδια Ταϋγέτου. Στην Κατοχή ήταν σύνδεσμος του ΕΛΑΣ στα χωριά της περιοχής. Ελαβε μέρος στις μάχες στη Χώρα, στο Μελιγαλά, στους Γαργαλιάνους, στο Μυστρά.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στο τελευταίο ταξίδι του τον συνόδεψαν με συγκίνηση συναγωνιστές και σύντροφοί του από το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, οι οποίοι θα τον θυμούνται πάντα.

Στη μνήμη του, ο Βασίλης Καραμπάτσος πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΛΙΑ, μέλους της ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ, από τη Μουριά Τρικάλων, οι Βαγγέλης Καλύβας, Βαγγέλης και Χρήστος Γκαγκάτσιος προσφέρουν στη μνήμη του από 50 ευρώ ο καθένας στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

Φωτ.

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε τον ξαφνικό θάνατο του ακριβού φίλου μας και συναγωνιστή, του αξέχαστου τραγουδιστή ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ. Με την Τέχνη του, κράτησε ζωντανή την παράδοση του λαού μας στους πολιτικούς πρόσφυγες και τη μετέδωσε στα Ελληνόπουλα.

Με τον Γιάννη Τσελεπίδη ζήσαμε μαζί τα καλύτερα και τα πιο δημιουργικά χρόνια, ως πολιτικοί πρόσφυγες, πάντα με το πάθος και την επιθυμία της επιστροφής στην πατρίδα.

Στη μνήμη του, και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», με τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Κατίνα Τσαβαχίδου

Νίκος Πεχλιβανίδης

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στέφανος Τόλιας
Ευαγγελία Παρασκευοπούλου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 14 χρόνια από τις 2 Μάη 1993, που «χάσαμε» την αδελφή μας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ (Κούλα) ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, με αξιόλογη δράση, πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως νοσοκόμα και στο νοσοκομείο της Πενταγιούς.

Παρά τα χρόνια που πέρασαν δε θέλουμε να πιστέψουμε πως δε θα την ξαναδούμε. Περιμένουμε να τη δούμε με το γλυκό χαμόγελο και την καλοσύνη της.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου - Πλ. Βάθης», 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Βαγγελιώ Λύτρα



Σωτήρης Νίκας


Γιάννης Τσελεπίδης