Μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι σε τι αποσκοπούν και ποιους ωφελούν, σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή 27 Απρίλη 2007

Το μπαράζ των επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδες κουκουλοφόρων συνεχίστηκε και χτες, τόσο στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Φυσικά, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή, γίνονται βούτυρο στο ψωμί δυνάμεων του συστήματος που επιδιώκουν να «περάσουν» όλο και περισσότερα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, στις 5.35 το απόγευμα, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον του Τμήματος Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου. Από την επίθεση, καταστράφηκαν έξι αυτοκίνητα της Αστυνομίας και ένα κατασχεμένο όχημα, ενώ μία τέντα διπλανής πολυκατοικίας άρπαξε φωτιά, προκαλώντας φόβους για επέκτασή της σε όλο το κτίριο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη σβήσουν, όπως και τις φωτιές στα αυτοκίνητα. Ζημιές προκλήθηκαν και από πέτρες σε παρακείμενο βιβλιοπωλείο. Δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα. Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, έκαναν λόγο για αργοπορία της Πυροσβεστικής, ενώ ορισμένοι τόνισαν πως ένας από τους κουκουλοφόρους πυροβολούσε στον αέρα με αεροβόλο.

Το μεσημέρι είχε προηγηθεί επίθεση από 30 άτομα με βόμβες μολότοφ, πέτρες και γκαζάκια εναντίον υπερυψωμένου φυλακίου στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρες των ΜΑΤ, για να τους απωθήσουν, έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προχτές τη νύχτα σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Η πρώτη σημειώθηκε σχεδόν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε δύο αυτοκίνητα της πρεσβείας της Ουρουγουάης, στη Νέα Ερυθραία. Στις 4.10 τα ξημερώματα, γκαζάκια εξερράγησαν προκαλώντας φθορές σε ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, 20 λεπτά αργότερα, εκρήξεις από εμπρηστικούς μηχανισμούς σημειώθηκαν σε πιλοτές δύο πολυκατοικιών, στη συμβολή των οδών Αμασίας και Αστυδάμαντος, στο Παγκράτι. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε, καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε οχήματα και ένα μηχανάκι.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, αναφορικά με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται από τις επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων είναι σε τι αποσκοπούν και ποιους ωφελούν;

Είναι φανερό ότι αυτού του είδους οι ενέργειες χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται από τις δυνάμεις του συστήματος που επιδιώκουν να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική».