Στο Λίβανο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Παρασκευή 27 Απρίλη 2007

Από την περσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Λίβανο
Αναχώρησε χτες Πέμπτη για το Λίβανο, όπου θα παραμείνει ως το Σάββατο, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπέρι.

Οπως είναι γνωστό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λίβανο κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού κατά του λαού του Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, η Ελένη Μαυρούλη δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», ο Απόστολος Πλατανιάς εικονολήπτης του τηλεοπτικού σταθμού «902» και ο Ουάλιντ Ελίας δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με όλα τα πολιτικά κόμματα, με πολιτικές οργανώσεις και κινήματα του Λιβάνου και θα επισκεφθεί περιοχές του Νοτίου Λιβάνου, που επλήγησαν από τις στρατιωτικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού τον Ιούλη του 2006.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Η αντιπροσωπεία μας είναι προσκαλεσμένη του προέδρου της Βουλής του Λιβάνου και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πηγαίνουμε εκεί, ύστερα από την προηγούμενη επίσκεψή μας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Βεβαίως, ξέρουμε ότι στο Λίβανο τώρα πόλεμος δε γίνεται, αλλά στο μάτι του κυκλώνα παραμένει. Υπάρχει βέβαια και εσωτερική πολιτική κρίση. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι να συζητήσουμε με τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή και αντιστέκονται στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, να συζητήσουμε πώς βλέπουν τις εξελίξεις, αν υπάρχει κίνδυνος ενός νέου κύκλου πολέμου, πώς βλέπουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Και πάντα παραμένει ο στόχος μας της αλληλεγγύης στο λιβανέζικο λαό και θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να σημειώσουμε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η λιβανέζικη αντίσταση στο να παρεμβάλει εμπόδια και να καθυστερήσει ακόμη χειρότερα σχέδια για την περιοχή της Παλαιστίνης και γενικότερα».