ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Συμβολική δεντροφύτευση από κατοίκους

Μπροστά από τις παράνομες εγκαταστάσεις του «Πανελλήνιου ΓΣ»

Πέμπτη 3 Μάη 2007

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή δεκάδες κάτοικοι στο Πεδίον του Αρεως, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για τη Σωτηρία του Πεδίου του Αρεως, όπου και πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση μπροστά από τις παράνομες εγκαταστάσεις του «Πανελλήνιου ΓΣ».

Ο «Πανελλήνιος ΓΣ», ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία Μ. Κυριακού, έχει παράνομα καταπατήσει μέρος του χώρου, ενώ παράλληλα έχει χτίσει και παράνομη «έξοδο κινδύνου», ασφαλτοστρώνοντας ένα δεντροφυτευμένο χώρο! Αυτό το χώρο δεντροφύτευσαν οι κάτοικοι, απαντώντας, παράλληλα, στην τρομοκρατία και στην προκλητική επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ (!), πριν από ένα μήνα όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν στην ίδια ενέργεια. Τότε, μάλιστα, αφού τα ΜΑΤ τους απώθησαν βίαια, στη συνέχεια, συνέλαβαν και τρεις κατοίκους.

Με κεντρικό πανό «Δικαίωμα στη ζωή - Δικαίωμα στο πράσινο» και με συνθήματα όπως «Το πάρκο είναι του λαού, δεν είναι τσιφλίκι του Κυριακού», τα μέλη της Επιτροπής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και δεκάδες κάτοικοι, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αγαλμα του Κωνσταντίνου, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην παράνομη πόρτα του «Πανελληνίου».

Εκεί, ξήλωσαν την άσφαλτο και τοποθέτησαν τα μπάζα μπροστά από την παράνομη είσοδο την οποία απέκλεισαν. Επιπλέον, φύτευσαν δεκάδες δεντράκια, απαιτώντας την προστασία του χώρου τόσο από την υπερνομαρχία, όσο και από το Δήμο Αθήνας. Παράλληλα, έδωσαν υπόσχεση να περιφρουρήσουν συνολικά το πολύπαθο Πεδίον του Αρεως.

«Είναι στη λογική της υπερνομαρχίας της Αθήνας, όπως έγινε με την πλατεία Πρωτομαγιάς, να παραχωρήσει τη χρήση όλων των κοινόχρηστων χώρων σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του ο Κώστας Μαρκέτης, νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων. Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν εκπρόσωποι της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και άλλων δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθήνας.