Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης
Τρίτη 22 Αυγούστου 2000

Η Ζουλίτα Περέζ
Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης συνεχίζει για 22η χρονιά τις εκδηλώσεις του, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού, στα Φηρά, από 3 μέχρι 17 του Σεπτέμβρη. Η δημιουργός και εμπνεύστρια του φεστιβάλ, γνωστή πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια, η οποία έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη των εκδηλώσεων ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα.

Οι φετινές εκδηλώσεις εγκαινιάζονται με συναυλία του «Τρίο κάντια», που αποτελούν η πιανίστα Πατρίτσια Αρένας, ο βιολιστής Διονύσης Βαρβιτσιώτης και ο τσελίστας Βιτάλι Μάλτσεφ, που θα ερμηνεύσουν δύο διάσημα Τρίο των Μέντελσον και Σοστακόβιτς. Η δεύτερη συναυλία είναι της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Σε συνεργασία με το «Ατενέουμ» το φεστιβάλ θα παρουσιάσει το νικητή του διεθνούς διαγωνισμού «Γκραν Πρι - Μ. Κάλλας», τον Γάλλο βιρτουόζο Πασκάλ Γκοντάρ. Στην τέταρτη συναυλία συμμετέχουν: η υψίφωνος Ζουλίτα Πέρεζ, η πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια και ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης.

Το γνωστό από προηγούμενη εμφάνισή του στη Σαντορίνη Πολωνικό Κουαρτέτο «Sonoris» θα κλείσει το φεστιβάλ με δύο συναυλίες. Μαζί του συμπράττουν στο Κουιντέτο με κλαρινέτο του Μότσαρτ ο Σπύρος Μουρίκης και στο Κουιντέτο του Τζουλιάνι ο κιθαρίστας Διονύσης Αννινος. Το κουαρτέτο θα ερμηνεύσει επίσης κουαρτέτα των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Μποροντίν, στην τελική συναυλία με τη συνεργασία της Αθηνάς Καποδίστρια στο Κουιντέτο για πιάνο του Σοστακόβιτς.