ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ξενοδοχεία ακόμα και στον Ολυμπο!

Κάθε σπιθαμή γης παραδίδεται στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Πέμπτη 3 Μάη 2007

Οι παραλίες και τα βουνά της χώρας παραδίδονται στο τουριστικό κεφάλαιο
Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, με το οποίο ουσιαστικά προωθείται η μετατροπή της χώρας μας σε ένα... απέραντο ξενοδοχείο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες κερδοφορίας από το τουριστικό κεφάλαιο για την επόμενη 15ετία.

Τυπικά, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου που παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, δημιουργούνται προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν παλιές και νέες μορφές τουριστικών εγκαταστάσεων σχεδόν σε κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης (από τους Εθνικούς Δρυμούς της Πίνδου και του Ολύμπου, ως τις μικρότερες βραχονησίδες, από τις προστατευόμενες περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ», ως τις πεδινές αγροτικές περιοχές υψηλής παραγωγικότητας). Παντού «φωτογραφίζονται» επενδυτικά συμφέροντα, των οποίων το Ειδικό Χωροταξικό επιχειρεί να «λύσει τα χέρια», παρακάμπτοντας οποιοδήποτε εμπόδιο για την υλοποίησή τους...

Αλλωστε ο υπουργός εκ προοιμίου τόνισε ότι ανάμεσα στους βασικούς του στόχους είναι: «Η θεματική, χρονική και χωρική διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, με πολιτικές που εμπλουτίζουν το προϊόν και ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση των επενδύσεων στον τουρισμό. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με την προσαρμογή του σχεδιασμού στις νέες προκλήσεις. Η προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από τη δημιουργία σταθερού πλαισίου κανόνων που αφορούν στη χωροθέτηση επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση σημαντικών τουριστικών επενδύσεων».


ICON

Ειδικότερα: