ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικά και ταξικά

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2000

Αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά απαντά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και οι ταξικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Β. Ελλάδας, στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί πανεργατικό συλλαλητήριο μεθαύριο, Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πρόσφατη απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής στοχεύει, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας. Με τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» από τους εργοδότες η ξεκάθαρη πρόθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 10ωρα και 4ωρα, όποτε θέλει ο εργοδότης.

Με την αύξηση του ορίου απολύσεων από 2% σε 10%, θα ενταθεί η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς και θα αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία. Με τη μείωση κατά 25% των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών θα δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Με τη μερική απασχόληση θα καταργήσουν τη σταθερή εργασία σε όλους τους χώρους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στις αντιλαϊκές αυτές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης, που πάνε να επιβληθούν μέσα από το στημένο «κοινωνικό διάλογο», η εργατική τάξη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, έχει μία μόνο επιλογή. Το δρόμο του αγώνα, της συσπείρωσης και αντίστασης. «Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν. Κανένας στημένος "διάλογος" δεν πρόκειται να έχει καλό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη», τονίζει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να σηκώσουν το ανάστημά τους. «`Η θα δράσουμε με αγωνιστική ενότητα και ταξική συνέπεια, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προτιμήσεις, ή θα υποταχτούμε στην παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μας», υπογραμμίζει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, όπως όλοι μαζί συσπειρωμένοι αγωνιστούν δυναμικά, κάνοντας μια πρώτη αρχή αυτού του αγώνα στο μεθαυριανό συλλαλητήριο, για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.

Κοζάνη

Για την έκφραση «μιας πρώτης δυναμικής καταδίκης» των αντεργατικών μέτρων καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Κοζάνης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους της Κοζάνης όπως με αφετηρία αυτή τη συγκέντρωση, ξεδιπλώσουν, μια ποικιλόμορφη αγωνιστική δράση που όχι μόνο θα αποτρέψει τους αντεργατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς αλλά και θα δημιουργήσει τους όρους για νέες κατακτήσεις, αντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Καβάλα

Συγκέντρωση ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ και στην Καβάλα μεθαύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη στις 11 π.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας», με θέμα «Εργασιακές σχέσεις - κατακτήσεις εργαζομένων- αντιμετώπιση κυβερνητικής πολιτικής».

Αλεξανδρούπολη

Στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, πραγματοποιείται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Νομού Εβρου μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 8 μ.μ. την Πέμπτη μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Οι οργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν τους εργαζόμενους του νομού να απαιτήσουν "την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων, την αποχώρηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από κάθε είδους στημένους "διαλόγους" και να αναπτύξουν κάθε μορφή πάλης στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων."