ΠΕΡΑΜΑ
Επεκτείνονται τα «καζάνια του θανάτου»

Η συμπαιγνία των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή

Παρασκευή 11 Μάη 2007

ICON

Αποκαλυπτικά στοιχεία, που φέρνει ο «Ρ» στο φως, δείχνουν ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών, «τα καζάνια του θανάτου» όπως τις χαρακτηρίζει ο λαός συνολικά του Πειραιά, σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους εκφραστές αυτών των κομμάτων, στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκσυγχρονίζονται και επεκτείνονται, απειλώντας τη ζωή των κατοίκων του Περάματος και συνολικά της ευρύτερης περιοχής!

Η υπόθεση των εταιρειών ήρθε στην επιφάνεια στις 9 Γενάρη 2007, όταν η Περιφέρεια Αττικής έδωσε προέγκριση στην εταιρεία «ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ» να επαναλειτουργήσει δεξαμενές που ο λαός του Περάματος μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» και τον τότε δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο είχαν θέσει σε αχρηστία από το 1987. Ωστόσο, από συγκεκριμένα έγγραφα προκύπτει ότι δεν είναι μόνο η «ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ» που επεκτείνεται, αλλά εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες, κυβέρνηση - μέσω ΥΠΕΧΩΔΕ και Περιφέρειας - και Νομαρχία Πειραιά έχουν εγκρίνει προμελέτες και άδειες σε «ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ», «SHELL», «CYCLON» και «ETEKA» για συνέχιση της λειτουργίας τους για τουλάχιστον 10 χρόνια και επέκταση των εγκαταστάσεών τους!

Ενδεικτικό της συμπαιγνίας μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι ενώ, στις 8 Φλεβάρη 2007 ο νομάρχης Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας με δελτίο Τύπου εξέφραζε την «έντονη διαμαρτυρία του» για την «απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να δώσει το πράσινο φως» στην «ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ», στις 5 Ιούλη 2006 η Νομαρχία Πειραιά με έγγραφό της ενημέρωνε ότι εγκρίνει αυτή την προμελέτη, που περίπου δύο χρόνια μετά κατήγγειλε! Το έγγραφο υπογράφεται από τον αντινομάρχη Βασ. Βαλσαμάκη, απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη, κοινοποιείται στην «ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ» και έχει αριθμό Πρωτοκόλλου 7641/1216 (βλ. αντίγραφο του εγγράφου σε διπλανή στήλη).

Το έγγραφο της Νομαρχίας που αποδεικνύει τον εμπαιγμό
Επίσης, από έγγραφα του Δήμου Περάματος στις 20 Φλεβάρη 2007 και αρ. πρωτ. 2113 προς τη Νομαρχία και στις 29 Μάρτη 2007 προς το ΥΠΕΧΩΔΕ προκύπτει ότι έχουν εκδώσει άδειες για τουλάχιστον 10 χρόνια λειτουργίας στις εταιρείες «CYCLON», «ΕΤΕΤΚΑ», «EL PETROL» και «SHELL»!

Για τις επεκτάσεις των εταιρειών, ο προηγούμενος δήμαρχος Περάματος Ι. Λαγουδάκος, εκλεγμένος με τη ΝΔ, φρόντισε να αποκρύψει τα πάντα. Οσον αφορά το νέο δήμαρχο, «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γλύκα, έχει επιδοθεί σε δήθεν κινητοποιήσεις για «τα μάτια του κόσμου» που δεν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, ενώ προσπαθεί να αποκρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ενεργά σε αυτή την ιστορία. Μια τέτοια προσπάθεια του δημάρχου καταγράφηκε και την περασμένη Δευτέρα σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μετατράπηκε σε βήμα για να παρελάσουν βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ!

Στις πραγματικές του διαστάσεις έβαλε το θέμα η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, επισημαίνοντας ότι ο δικομματισμός εκφράζεται και σε αυτό το θέμα. Τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική ευθύνη και ο λαός του Περάματος πρέπει να την αποδώσει σε αυτούς που την έχουν. Οτι οι Περαματιώτες δεν μπορεί να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους εκφραστές της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν και την ευθύνη για το ρίζωμα των καζανιών.