Ανεξαρτησιακά...
Σάββατο 12 Μάη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ έως το τέλος του μήνα για την «ανεξαρτησία» του Κοσσυφοπεδίου δίνουν τώρα οι Αμερικανοί. Οπως είπε ο υφυπουργός των Εξωτερικών τους και πρώην πρέσβης στην Ελλάδα Ν. Μπερνς, η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας περιμένουν να τελεσφορήσει.

Φυσικά, όταν οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «ανεξάρτητο» ένα κράτος, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν: Οτι θα είναι εξαρτημένο μόνον από τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των «εταίρων» τους που θα επιλέγουν.

Το τελευταίο, άλλωστε, «ανεξάρτητο» κράτος που ανακήρυξαν ήταν ...το Ιράκ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Δήμου Αθηναίων πρέπει να επιστρέψουν τα πάρκα της πρωτεύουσας δηλώνει ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, διότι τώρα τα έχουν τα υπουργεία και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν υπέρ των πολιτών.

Θα τον πιστεύαμε ευχαρίστως, αν παράλληλα είχε και κάποιο πρόγραμμα για το πώς θα αυξηθούν και θα αξιοποιηθούν οι χώροι πράσινου της Αθήνας, που φυσικά θα υποστηρίζεται από συγκεκριμένα κονδύλια.

Ομως, επειδή άλλη λογική έχει και αυτή η δημοτική αρχή, μάλλον, όταν μιλάει για λειτουργία των πάρκων «υπέρ των πολιτών» εννοεί τους ...επιχειρηματίες της διασκέδασης και της εστίασης, που πάντα αναζητούν όμορφους χώρους για να στήσουν τις επιχειρήσεις και να καταστρέψουν τους χώρους αυτούς.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ είχαν απορίες για το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μας τις έλυσε χτες ο Πέτρος Ευθυμίου. Θα είναι, λέει, ...σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας!

Με τον Κώστα Λαλιώτη πρόεδρο του Ιδρύματος «Α. Παπανδρέου» και τον Κώστα Σημίτη σύμβουλο, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η «ομάδα» επανδρώνεται πλήρως. Εξαιρετικό σχήμα...

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Οπότε ας μην ...ετοιμάζεται από τώρα ο Κώστας Σημίτης.



Γρηγοριάδης Κώστας