Τραμπουκισμοί σε βάρος απεργών
Πέμπτη 17 Μάη 2007

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε όργιο τρομοκρατίας και τραμπουκισμού, με αποκορύφωμα τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος συνδικαλιστή, προχώρησε στην προχτεσινή 24ωρη απεργία η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μετά τις απειλές και τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους, τα ξημερώματα, και ενώ είχε ξεκινήσει η περιφρούρηση της απεργίας, ο Στέλιος Ματθαιολαμπάκης, προϊστάμενος αποθήκης, χωρίς να διστάσει έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στον Θ. Παυλάκη, αναπληρωτή γραμματέα του σωματείου, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Την ίδια ώρα, τα στελέχη της εταιρείας Μπίρης και Κατσικέας στέκονταν στην πύλη και κατέγραφαν τους εργαζόμενους - απεργούς.

Ολα τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων και ταυτόχρονα δηλώνει, ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα τους πεισμώνουν, τους ατσαλώνουν και τους συσπειρώνουν περισσότερο. Η μαζική συμμετοχή τους στην απεργία ήταν άλλωστε η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία και τους τραμπούκους της.

Παρόμοιο ήταν το δολοφονικό σκηνικό που επιχείρησε να στήσει η εργοδοσία και σε βάρος απεργών του ξενοδοχείου «Αίολος» στο Δήμο Μελιτιαίων της Κέρκυρας, κατά την προχτεσινή περιφρούρηση της επιχείρησης από τις ταξικές δυνάμεις. Ενας εκ των «επενδυτών» με το όνομα Πατσούρας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητο τον εργαζόμενο Μιχάλη Κοσκινά, προκαλώντας κάκωση στο δεξιό του πόδι. Ενώ στα σούπερ-μάρκετ «Δήμητρα», επίσης στην Κέρκυρα, οι υπάλληλοι της εργοδοσίας κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να «σπάσουν» χωρίς επιτυχία την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ έξω από το πολυκατάστημα, όπου πρόσφατα απολύθηκε εργαζόμενη μετά από 14 χρόνια εργασίας.