ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΩΝ
Η ΚΝΕ στο πλευρό των μαθητών
Παρασκευή 18 Μάη 2007

Eurokinissi

Χιλιάδες μαθητές απ' όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν το Σάββατο 19 Μάη και με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει ότι η Οργάνωση θα βρεθεί στο πλευρό τους με εξορμήσεις στα εξεταστικά κέντρα για το σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και η νεολαία.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ σημειώνει: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τους συγχαίρουμε για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει. Γνωρίζουμε τις θυσίες και τα έξοδα των χιλιάδων ευρώ που έχουν κάνει οι φτωχές λαϊκές οικογένειες για να στηρίξουν τα παιδιά, για να ανταποκριθούν στο τεράστιο κόστος των φροντιστηρίων.

Γι' αυτό και ως ΚΝΕ δε θα σταματήσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, το σχολείο που πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα ο λαός για να μορφώσει τα παιδιά του. Σ' αυτόν τον αγώνα έχουν σήμερα θέση όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τα παιδιά τους, με όλους τους μαθητές.

Από την πρώτη κιόλας μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, από το Σάββατο 19 Μάη, η ΚΝΕ θα βρεθεί στο πλευρό των μαθητών, εξορμώντας στα εξεταστικά κέντρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Θα είμαστε κοντά στους μαθητές και σε αυτή τη μάχη, για να τους συγχαρούμε για τις προσπάθειές τους και να τους ευχηθούμε καλά αποτελέσματα».

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων έχει ως εξής (στις παρενθέσεις αναγράφονται οι κατευθύνσεις για τα μαθήματα κατεύθυνσης):

Σάββατο 19/5 νεοελληνική γλώσσα.

Τρίτη 22/5 βιολογία, φυσική, μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής, ιστορία.

Πέμπτη 24/5 νεοελληνική λογοτεχνία (θεωρητικής), μαθηματικά (θετικής), μαθηματικά (τεχνολογικής).

Σάββατο 26/5 ιστορία (θεωρητικής), βιολογία (θετικής), χημεία - βιοχημεία (τεχνολογικής - κύκλος τεχνολογίας), αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (τεχνολογικής - κύκλος πληροφορικής).

Τρίτη 29/5 αρχαία ελληνικά (θεωρητικής), φυσική (θετικής), φυσική (τεχνολογικής).

Πέμπτη 31/5 λατινικά (θεωρητικής), χημεία (θετικής), ηλεκτρολογία (τεχνολογικής - κύκλος τεχνολογίας), ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (τεχνολογικής - κύκλος πληροφορικής).

Σάββατο 2/6 αρχές οικονομικής θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).