Οι ... «συμπαραστάτες»
Παρασκευή 1 Ιούνη 2007

Γρηγοριάδης Κώστας

«Οταν δε σου δίνει ο άλλος τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία, δε λέω να μην πληρώνεις τις παρεχόμενες υπηρεσίες (σ.σ. δωρεάν είσοδος δηλαδή, αλλά επί πληρωμή έξοδος), αλλά το να σε αναγκάζει να πληρώσεις διόδια για να περάσεις στο δημόσιο χώρο, είναι ό,τι πιο εξωφρενικό έχει συμβεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια»: Αλέξης Τσίπρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Ιούλη 2006.

«Δεν είμαστε κατά του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικών φορέων αξιοποίησης», γιατί θα πρέπει «να υπάρξουν και κάποιοι πόροι να συντηρηθούν αυτά τα έργα (σ.σ. εννοεί τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και αυτές του Ελληνικού)»: Πέτρος Φιλίππου, στέλεχος του ΣΥΝ, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, δήμαρχος Καλυβίων, στις 16 Μάη 2005.

«Δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή ιδιωτών στη διαχείριση των εγκαταστάσεων (σ.σ. εννοεί τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και του Ελληνικού»: Φώφη Γεννηματά, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπερνομάρχης Αθήνας Πειραιά, στις 16 Μάη 2005.

Τι κοινό έχουν οι τρεις τους; Εκτός από το ότι με τις παραπάνω δηλώσεις τους, είτε ευθέως είτε συγκαλυμμένα, είναι υπέρ της εμπορευματοποίησης των παραλιών και του δημόσιου χώρου γενικά, ότι προχτές ήταν ...συμπαραστάτες στην κινητοποίηση για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Ελληνικού. Οποιο άλλο σχόλιο, μάλλον, είναι περιττό...