ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Ηταν όλοι εκεί
Τρίτη 5 Ιούνη 2007

Σε κλίμα αγωνιστικό και με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης γιορτάστηκε στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας προχτές Κυριακή, η επέτειος της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΕΕΑ, της Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας, το Μάη του 1944.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ με αντάρτικα τραγούδια. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφερόμενος στη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΕΕΑ, σημείωσε σχετικά: «Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια που έγινε στη χώρα μας, για να οικοδομηθεί μια άλλη εξουσία πολύ διαφορετική από όσες έχει γνωρίσει ο λαός μας μέχρι σήμερα. Μια εξουσία με λαϊκό έρεισμα και σαφή προσανατολισμό στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τόνισε πως «δίνεται η ευκαιρία και υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος του δικομματισμού, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστικές αλλαγές» και κατέληξε: «Μπορεί και πρέπει να χάσουν δυνάμεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ».

Νωρίτερα χαιρέτισαν, ο Θύμιος Τόλης, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, ο Γιώργος Ανδρέου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας της ΚΝΕ και ο Βασίλης Φυτσιλής, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος τόνισε πως «οι παραχαράκτες της Ιστορίας ματαιοπονούν, γιατί ο αγώνας αυτός έχει γραφτεί με το αίμα δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και θα διδάσκει παντοτινά τις γενιές που ακολουθούν».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γλέντι που περιελάμβανε καλό φαγητό και τραγούδια του αγώνα και της λαϊκής παράδοσης.