Η αντι-ΚΚΕ ομοβροντία αποκαλύπτει αυτό που τους πονάει
Κυριακή 10 Ιούνη 2007

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Καμιά δεκαριά δημοσιεύματα και ειδικά «κατασκευασμένα» άρθρα στις εφημερίδες του ...«σοσιαλιστικού» προσανατολισμού, συνοδευμένα από πλήθος παραπολιτικών σχολίων «υψηλής ευφυΐας» από γνωστούς «ανανεωτές» και «εκσυγχρονιστές». Μια ντουζίνα δηλώσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Καθημερινό «πυρ ομαδόν» από τα «ανεξάρτητα» μικρόφωνα στα ερτζιανά. Και τουλάχιστον τα μισά δελτία ειδήσεων της πλειοψηφίας των ιδιωτικών καναλιών. Ολα στραμμένα και στημένα να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση, με το ίδιο ύφος και με εφόδιο το ...απαράμιλλο «δημοκρατικό» ήθος των ατόμων που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν την αποστολή.

Μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα: Η βδομάδα που πέρασε ήταν ...αφιερωμένη στο ΚΚΕ! Γιατί άραγε;...

***

Κατ' αρχάς είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι η αντι-ΚΚΕ ομοβροντία προέκυψε διότι το ΚΚΕ τοποθετήθηκε επίσημα και καθαρά σε ό,τι αφορά στην περίεργη σχέση μεταξύ «ΠΑΣΟΚ - Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - ΛΑ.Ο.Σ.», αναδεικνύοντας τις υπόγειες διαδρομές που σχετίζονται με την προνομιακή προβολή του τελευταίου από τα ΜΜΕ.

Αλλωστε, τα πρώτα κείμενα, που αποτέλεσαν τις τροχιοδεικτικές βολές της «αντικουκουεδίλας», δημοσιεύματα με τα οποία το ΠΑΣΟΚ καλούνταν (από τις εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ...) να αρχίσει να λειτουργεί «επιθετικά» απέναντι στο ΚΚΕ, γράφτηκαν πριν ακόμα η Αλέκα Παπαρήγα αναφερθεί στο «τρίγωνο ΠΑΣΟΚ - ΜΜΕ - ΛΑ.Ο.Σ.»...

***

Εδώ μια παρένθεση: Στα πρώτα κιόλας εκείνα κείμενα, τα «επιχειρήματα» που (οι «αριστεροί σοσιαλδημοκράτες» αρθρογράφοι) πρότειναν να επιστρατεύσει το ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ΚΚΕ, αποδείχτηκαν (άθελά τους) ενδεικτικά του ρόλου της «σοσιαλδημοκρατίας»: Βγαλμένα απευθείας από το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» καθώς και τη γνωστή «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού». Αυτό το εμετικό κατασκεύασμα που χρηματοδοτήθηκε από τα κέντρα της ΕΕ και φέρνει σαν παράδειγμα της «εγκληματικής φύσης του μαρξισμού» (και κυρίως σαν απόδειξη της «επιστημοσύνης» των συντακτών του) ότι ...«οι κομμουνιστές τρώνε τα παιδιά τους»(!)...

***

Επίσης (και για να επιστρέψουμε στο «χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη»), αν το ΠΑΣΟΚ ήταν από τα κόμματα που θίγονται όταν μιλούν για την αξιοποίηση του ΛΑ.Ο.Σ., για τις επιδιώξεις του, θα το είχε δείξει στις προηγούμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Τότε, δηλαδή, που στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκαν με τον Καρατζαφέρη σε μια σειρά από περιοχές (Καρπενήσι, Γρεβενά, Καλλιθέα, Κερατσίνι, Βύρωνα κ.α.) με αποκορύφωμα την Κέρκυρα, όπου τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν με το ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι και «Πρωτόκολλο» εκλογικής συνεργασίας, στο οποίο τονίζεται ότι τα δυο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ.) έχουν «κοινές επιδιώξεις και κουλτούρα»!!!

***

Επιπλέον, αν το ΠΑΣΟΚ θιγόταν δε θα ακούγαμε στελέχη του να αναρωτιούνται και δε θα διαβάζαμε από τα «παπαγαλάκια» να γράφουν ούτε «τι το νοιάζει το ΚΚΕ η εκλογική επιρροή του Καρατζαφέρη», ούτε «γιατί το ΚΚΕ μιλάει τώρα και όχι στις προηγούμενες εκλογές για το ΛΑ.Ο.Σ.».

Και κάτι ακόμα: Στις γαλλικές εκλογές του 1974, το κόμμα του Λεπέν είχε λάβει το 0,6% των ψήφων. Το συγκεκριμένο κόμμα, από τα μέσα του '80 και για μια ολόκληρη δεκαετία αποτέλεσε - σκανδαλωδώς - τον «εκλεκτό» των γαλλικών ΜΜΕ. Η ιστορία όσον αφορά στην άνδρωση έκτοτε του Λεπέν είναι γνωστή. Οι καταγγελίες που είχαν υπάρξει ήταν συγκεκριμένες και μιλούσαν για «παιχνίδι» του τότε Προέδρου της Γαλλίας, που μέσω των καναλιών τροφοδοτούσε τον Λεπέν ώστε να αποσπά ψήφους από τους γκωλικούς. Περιττό να πούμε ότι τότε Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ο «σοσιαλιστής» Μιτεράν. Τηρουμένων όλων των αναλογιών, μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι;...

***

Πάμε, τώρα, στο κύριο: Ο πραγματικός λόγος της «στοχοποίησης» του ΚΚΕ δεν είναι ότι «πληγώθηκε η τιμή τους».

Είναι πολύ ουσιαστικότερος και πολύ βαθύτερος: Εχει να κάνει με τον τρόπο που ο δικομματισμός θέλει να οδηγήσει το λαό στην κάλπη.

***

Στο σκηνικό, συνεπώς, που θέλουν να στήσουν, το ΚΚΕ αποτελεί ενοχλητική «παραφωνία». Και κυρίως επικίνδυνη «παραφωνία». Η περιρρέουσα πραγματικότητα (αλλά και τα γκάλοπ και οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους) επιβεβαιώνει ότι λαϊκά στρώματα απεγκλωβίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι στρέφονται στο ΚΚΕ.

Επομένως, είναι υποχρεωμένοι:

Πρώτον, να κλείσουν ακόμη περισσότερο τη στρόφιγγα της πληροφόρησης σχετικά με τις πραγματικές θέσεις, τις καθημερινές δραστηριότητες, την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, να μειώσουν το «ακροατήριο» του ΚΚΕ, να το «εξαφανίσουν».

Δεύτερον, και δεδομένου ότι το ΚΚΕ υπάρχει, δρα και συνομιλεί με το λαό ανεξαρτήτως της όποιας μεγάλης ιδέας τρέφουν για τις ικανότητές τους οι Πρετεντέρηδες και τα αφεντικά των ΜΜΕ να το «φιμώσουν», να επιχειρούν να «λοιδορήσουν» και να «απαξιώσουν» την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Ενδεικτικό ότι εφημερίδα που «σπρώχνει» τον κ. Γ. Παπανδρέου και που πάσχισε να του φτιάξει «περιβαλλοντικό» προφίλ, με αφορμή την υποκριτική παρουσία του τελευταίου στο Ελληνικό στις κινητοποιήσεις για την άρση της καταπάτησης της παραλίας, δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει άρθρο για να «ειρωνευτεί» τη θέση του ΚΚΕ για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού στις ακτές...

Τρίτον, να συκοφαντούν το ΚΚΕ και να παραποιούν τόσο την τρέχουσα πολιτική του πρακτική, όσο και την ίδια την Ιστορία. Ετσι, έφτασαν σε επίπεδα εξαχρείωσης «διδάσκοντας» αντικομμουνισμό επιπέδου ...Ε΄ Δημοτικού! Με πρώτο «δημοδιδάσκαλο» τον Πάγκαλο, που σε ένα ρεσιτάλ αντικομμουνισμού έφτασε να υβρίζει το ΚΚΕ, καταγγέλλοντάς το ότι οι ...Γερμανοί κομμουνιστές παρέδιδαν (!) σοσιαλδημοκράτες στον Χίτλερ (!) και με τον Πρετεντέρη να αναπαράγει τη λάσπη και το ψέμα από το «Βήμα», επενδύοντας στην άγνοια των αναγνωστών του και διαφημίζοντας την επίσης παχυλή προσωπική του άγνοια.

***

Βεβαίως, το θέμα ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα του 2007 δεν είναι ότι τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ψήφισαν υπέρ του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ούτε ότι οι πιθηκίζοντες τα «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» κάνουν πως ξεχνούν ότι ο Πλαστήρας δολοφόνησε τον Μπελογιάννη και ότι ο παππούς του αρχηγού τους ήταν βουλευτής με τον ...Παπάγο. Το θέμα σήμερα είναι ότι η αναγκαία καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και της «γαλάζιας» υπογραφής λιτότητας κάτω από το Μάαστριχτ δε θα έρθει με τον επανεγκλωβισμό στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στην «πράσινη» υπογραφή λιτότητας κάτω από το Μάαστριχτ.

***

Το θέμα σήμερα δεν είναι ότι στη Γερμανία οι σοσιαλδημοκράτες δολοφόνησαν την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ. Είναι ότι στην Ελλάδα, που επί ΝΔ φυλακίζονται 19χρονοι επειδή φορούν πράσινα παπούτσια, η λύση δε βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του στήνονταν σκευωρίες και φυλακίζονταν επί μήνες παιδιά επειδή διαδήλωναν, όπως στη Θεσσαλονίκη το 2003.

***

Το θέμα στη σημερινή Ελλάδα δεν είναι ότι οι σοσιαλδημοκράτες διευκόλυναν το δρόμο στον Χίτλερ, ναρκοθετώντας την κοινή αντιφασιστική δράση με τους κομμουνιστές. Οτι έφτασαν να απαντήσουν αρνητικά και στο γράμμα του Φλεβάρη και στο γράμμα - έκκληση του Μάρτη του 1933 του Ερνστ Τέλμαν, του ηγέτη του ΚΚΓ, προς όλους τους σοσιαλδημοκράτες εργάτες και τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προς την ίδια την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και τη Γενική Ενωση Γερμανικών Συνδικάτων, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα πρότεινε να κηρυχτεί γενική πολιτική απεργία εναντίον των ναζί και του Χίτλερ. Το θέμα σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι η απάντηση στη ΝΔ που έδωσε τη Σούδα στον πατέρα Μπους για να βομβαρδίζει δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που δίνει τη Σούδα στον γιο Μπους για να δολοφονεί.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικό τους «μπουμπούκι» η «Χρυσή Αυγή» (2012-05-02 00:00:00.0)
Και στο βάθος... Καρατζαφύρερ (2011-11-17 00:00:00.0)
Μαύρη αντίδραση (2011-11-04 00:00:00.0)
Κόμμα του κνούτου με αντιδραστικές καταβολές (2010-07-11 00:00:00.0)
Επειδή το ΚΚΕ τούς «μπαίνει στο μάτι»... (2009-08-02 00:00:00.0)
Οι «ψάλτες» της ακροδεξιάς (2007-06-17 00:00:00.0)