Από την Ελίστα στο Μεξικό

Αξιόλογο σεμινάριο διαιτησίας ΕΣΣΝΑ και ΣΟ Κορυδαλλού

Κυριακή 24 Ιούνη 2007

Η Ιουλία Μάκκα (δεξιά) σε παλιότερη συνάντηση με την Αλεξάνδρα Στείρη
Ο Αρμένιος GM και κυπελλούχος Κόσμου Λεβό Αρονιάν πήρε καθαρά την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, νικώντας τον Αλεξ. Σίροβ με 3,5 - 2,5. Ο Ούγγρος Π. Λέκο απέκλεισε το Ρώσο Μπαρέεβ 3,5-1,5, ενώ με το ίδιο σκορ προκρίθηκε και ο Ρωσοϊσραηλινός Αλ. Γκέλφαντ επί του ισχυρού Ρωσοαμερικανού Γκάτα Κάμσκι.

Ο τέταρτος από τους διεκδικητές της Ελίστα θα προκριθεί από τα ματς μπαράζ (μετά το ισόπαλο 3-3) των Ρώσων γκραντ-μάστερς Γκρίστσουκ και Ρουμπλέφσκι.

Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΣΣΝΑ και των συνδιοργανωτών Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, του «Φυσιολάτρη» Νίκαιας και του Δήμου Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε - χωρίς παράβολο συμμετοχής - Σεμινάριο Διαιτησίας με συμμετοχή 60 υποψήφιων διαιτητών σκακιού. Εισηγητές στο Σεμινάριο ήταν οι διεθνείς διαιτητές και καθηγητές διαιτησίας κ.κ. Σωτήρης Λογοθέτης, Νίκος Πεντίδης και Βασίλης Παπαδόπουλος.

Την Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής εκπροσώπησαν και βοήθησαν στην οργάνωση του Σεμιναρίου, οι Λιβέρης Αγγελάκης (ταμίας), Χρήστος Γκορίτσας (Εφορος Ανάπτυξης και Σχολικού Σκακιού).