ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μονόδρομος η ενιαία ταξική δράση

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στο Σκαραμαγκά και τις αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο

Σάββατο 23 Ιούνη 2007

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά ενάντια στις απολύσεις. Ολοένα και πιο καθαρά αναδεικνύεται η ανάγκη να βαθύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του αγώνα
Σύνθημα ξεσηκωμού απευθύνει το ΠΑΜΕ σε όλους τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, για να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος του κλάδου που πυροδοτεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαμόρφωση και την επιβολή της οποίας συμμετέχουν ενεργά κυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής δείχνουν οι απολύσεις και οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλουν οι Γερμανοί αγοραστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φέρνοντας τους εργαζόμενους σε τέτοια κατάσταση, ώστε ένας από τους 12 απολυμένους χτες το πρωί να ανέβει σε γερανό του ναυπηγείου, απειλώντας να αυτοκτονήσει! Τις δείχνει ακόμα η εικόνα μαρασμού που εμφανίζουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου, η πορεία διάλυσης που έχουν διαγράψει για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Εξελίξεις που απορρέουν από τις αποφάσεις της ΕΕ για ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της ναυπηγικής δραστηριότητας σε λίγους ομίλους, για γενικευμένη αντεργατική επίθεση, για προσλήψεις μέσω δουλεμπόρων.

Συνυπεύθυνοι για όλα αυτά, τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, είναι οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στα ναυπηγεία, σε ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ (Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου), ΕΚ Πειραιά, που πρωταγωνίστησαν στην ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων και εμφάνισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους αγοραστές ως «σωτήρες», εξαπατώντας τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι επιβάλλεται «ο συντονισμός, η ενιαία δράση όλων των εργαζομένων στη ΝΕΒ» καθώς η καμπάνα πλέον χτυπάει για όλους. Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τους φορείς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και για να έχει ο αγώνας προοπτική, να ανοίγει και δρόμο για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, στα πλαίσια της οποίας θα μπορεί πλέον να δημιουργηθεί ο Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Που σημαίνει ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία συνδεδεμένη οργανικά με τις τεράστιες ανάγκες της χώρας για την κατασκευή, επισκευή, μετασκευή, συντήρηση πλοίων για την ακτοπλοΐα, για την ποντοπόρο ναυτιλία, το πολεμικό ναυτικό και χιλιάδες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.