ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
Σαράκι για εργαζόμενους και ασθενείς

Η καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων από τη ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πληρώσουν για την πολιτική τους και στο χώρο της Υγείας

Σάββατο 23 Ιούνη 2007

Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε σύνολο 671 κρεβατιών σήμερα δε λειτουργούν τα 102, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις
Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εργαζόμενοι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης, ασθενείς που ταλαιπωρούνται, όταν αναζητούν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν εργαζόμενους και ασθενείς, συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που με σθένος υπερασπίζονται και προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνονται στα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ για τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:

«Το μεγάλο πρόβλημα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δηλώνει ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, είναι η "ασθένεια" που λέγεται επιχειρηματικότητα. Και με αυτό εννοούμε την απόφαση του ΔΣ για συμβάσεις τύπου ΣΔΙΤ, κυρίως σε νευραλγικούς τομείς προηγμένης τεχνολογίας (Αξονικό, Μαγνητικό Τομογράφο) με υψηλό κόστος ανά εξέταση. Αλλά και σε άλλους τομείς, όπως εστίαση, καθαριότητα, φύλαξη, όπου στην ουσία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Οι κατά καιρούς διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παραμένουν πιστές στις κυβερνητικές επιλογές για ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Στα Κέντρα Υγείας και στα Ιατρεία του ΙΚΑ:

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει ότι συνένοχοι και συναυτουργοί στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, προς όφελος των ιδιωτών που επενδύουν ολοένα και περισσότερα, είναι οι τοπικές ηγεσίες των κομμάτων του κεφαλαίου, οι βουλευτές τους, η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ελέγχεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Είναι υποκρισία, που αποσκοπεί στην ψηφοθηρία, το όψιμο ενδιαφέρον που δείχνουν, οργανώνοντας διάφορες προεκλογικού χαρακτήρα συσκέψεις. Μέσα από αυτές θέλουν να αποσείσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».

«Αυτήν την πολιτική πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους», σημειώνει το ΚΚΕ, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της Υγείας στα χέρια τους. Να συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές εμπορευματοποίησης -ιδιωτικοποίησης της Υγείας και Πρόνοιας, να αποδυναμώσουν τα κόμματα του δικομματισμού, να ενισχύσουν το ΚΚΕ.