ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Εχετε χίλιους λόγους να στηρίξετε το ΚΚΕ

Στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Νέου Μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι περιόδευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σάββατο 23 Ιούνη 2007

Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που μαστίζονται από ανεργία, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις και το δραστικό πετσόκομμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων από τη γερμανική διοίκηση, συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας έχουν «χίλιους» λόγους για να στηρίξουν το ΚΚΕ. Γιατί η ίδια η 90χρονη πορεία του δείχνει ότι το ΚΚΕ είναι συνυφασμένο με τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, ότι είναι η δική τους φωνή και δύναμη και επιπλέον είναι το μόνο κόμμα που έχει επιστημονικά επεξεργασμένη πρόταση για τη συγκρότηση του Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, ο οποίος προϋποθέτει μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τον κόπο τους, τον πλούτο που αυτοί παράγουν.

Αυτό το αγωνιστικό μήνυμα μετέφερε χτες το πρωί ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, στα συνεργεία των εργατοτεχνιτών που δουλεύουν για τη μετασκευή του πλοίου ΑΡΙΑΔΝΗ στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Νέου Μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Ο Γ. Τούσσας με συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία τόσο της χώρας όσο και συνολικά των χωρών της Ευρώπης, απέδειξε στον κάθε εργαζόμενο από όλους αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον καταπέλτη για να τον ακούσουν, ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής των μονοπωλίων, που έχει μπούσουλα το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου και στην Ελλάδα εκφραστές της είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η θέση τους συνεχώς θα χειροτερεύει. Και τους κάλεσε σε οργάνωση της πάλης διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Και με τον αγώνα τους αλλά και την ψήφο τους στις εκλογές, να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.