ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος ο λαός

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σάββατο 23 Ιούνη 2007

Motion Team

«Δεκαεφτά χρόνια είναι αρκετά για έχουμε βγάλει συμπεράσματα, για να έχουμε αποκτήσει αρκετά σοβαρή εμπειρία συνολικά σαν λαός, από τη διακυβέρνηση του δικομματισμού εναλλάξ στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Με την παραπάνω αναφορά ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία.

Συνεχίζοντας ο ομιλητής σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Σε όλα αυτά τα τελευταία 17 χρόνια κυβερνούσαν τον τόπο 7 χρόνια η ΝΔ και 10 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Ασκησαν συγκεκριμένες πολιτικές, που στη βασική τους κατεύθυνση κινούνταν στην πεπατημένη αντιλαϊκή πολιτική υπεράσπισης των κερδών της πλουτοκρατίας της χώρας, διευκόλυνσης με συγκεκριμένα μέτρα της έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, ενίσχυσης της ασυδοσίας και της διαφθοράς ενός σάπιου συστήματος, ενός αστικού μηχανισμού που έχει εδώ και χρόνια φάει τα ψωμιά του και πρέπει πάραυτα να αντικατασταθεί.

Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, να αντιπαρατίθενται από τα τηλεοπτικά κανάλια, σε ένα επί της ουσίας σικέ παιγνίδι, αλλά που όμως για τις ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων έχει ουσία, δεν είναι σικέ αφού τα δίνουν όλα στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, ακόμα και με σκοτεινά και ύπουλα μέσα, για την καρέκλα της εξουσίας. Αυτό είναι το μέλι στην κυψέλη. Ποιος θα είναι ο διαχειριστής της συντηρητικής πολιτικής.

Τις πραγματικές εξετάσεις τους τις δίνουν στο κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο, στη χρηματιστική ολιγαρχία, στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους. Γι' αυτό όταν απευθύνονται προς το λαό παριστάνουν τις μωρές παρθένες, πώς τίποτα δεν είδαν, τίποτα δεν άκουσαν, αλλά ότι το μόνο τάχα μέλημά τους είναι για καλό του λαού και του τόπου. Ολα φούμαρα! Το περιτύλιγμα των ωραίων λέξεων που χρησιμοποιούν είναι μόνο για αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων τους, είναι στάχτη στα μάτια.

Ολους τους έχουμε δοκιμάσει! Εχουν πλουτίσει στις πλάτες του λαού, έχουν μιλήσει εν ονόματι του λαού, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος ο λαός, να τους γυρίσει αποφασιστικά την πλάτη, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δικομματισμό, στη δικομματική εναλλαγή! Να πει ταυτόχρονα ένα δυνατό ΝΑΙ στο ισχυρό ΚΚΕ. Τέτοιο ΝΑΙ, που θα κάνει όλους αυτούς να φοβηθούν, να τρομοκρατηθούν μπροστά στη λαϊκή δύναμη και θέληση για αλλαγές υπέρ των συμφερόντων του λαού και όχι υπέρ των συμφερόντων μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών»!