ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η αντικομμουνιστική κατρακύλα προχωράει
Κυριακή 24 Ιούνη 2007

Associated Press

Οι λαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν ξεχνούν την προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης και αντιτίθενται στα σχέδια ξαναγραψίματος της Ιστορίας
Η απροκάλυπτη αντικομμουνιστική προπαγάνδα στην οποία έχει επιδοθεί το λεγόμενο «Μουσείο της σοβιετικής κατοχής» έφτασε στο σημείο να εκθειάζει τα έργα και τις ημέρες της ναζιστικής κατοχής της Ουκρανίας, και συγκρίνοντάς τη με τη σοβιετική περίοδο της Ουκρανίας να καταλήγει πως «επί Χίτλερ ήταν καλύτερα!»...

Αυτό γράφει η ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια», δημοσιογράφος της οποίας επισκέφτηκε το συγκεκριμένο «Μουσείο» στο Κίεβο, που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας, Β. Γιούστσενκο.

Αυτό έμαθαν φέτος από τους «ξεναγούς» περίπου 10 χιλιάδες μαθητές διάφορων σχολείων της χώρας, που επισκέφτηκαν σε ανάλογες «εκπαιδευτικές» εκδρομές το «Μουσείο», που από «Μουσείο του ολοκληρωτισμού» μετονομάστηκε σε «Μουσείο της σοβιετικής κατοχής», με προτροπή πάλι του προέδρου της χώρας. Μεταξύ των επισκεπτών του «Μουσείου» ήταν ακόμη ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο και διάφορες αντιπροσωπείες του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το «Μουσείο» έχει ταυτόχρονα γίνει στόχος και έντονων διαμαρτυριών από τις κομμουνιστικές και φιλο-σοσιαλιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας, που σε τακτική βάση διοργανώνουν κινητοποιήσεις και πικετοφορίες έξω από αυτό.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες το ΚΚ Ουκρανίας διοργανώνει σε πολλές περιοχές της χώρας εκδηλώσεις μνήμης για τη φασιστική επίθεση στην ΕΣΣΔ (22/6/1941) με τον τίτλο «Πιστοί στη μνήμη των πατεράδων και παππούδων μας!». Στις εκδηλώσεις αυτές εκφράζεται και η διαμαρτυρία για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων, μέσα από τα οποία δικαιώνονται οι εθνικιστικές οργανώσεις της Ουκρανίας, που συνεργάστηκαν με τους φασίστες κατακτητές κι ευθύνονται για πολλά εγκλήματα και μαζικές δολοφονίες στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ.


Ι. Π.