ΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ» ΤΗΣ ΚΝΕ
«Γιατί η τέχνη ανήκει στους εργαζόμενους»
Τετάρτη 27 Ιούνη 2007

Χιούμορ, συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα αντίστασης «ακτινοβόλησε» η προφεστιβαλική εκδήλωση που παρουσίασαν χτες το μεσημέρι οι Οργανώσεις Βάσης «Τυποεκδοτικής» και «Ριζοσπάστη» της ΚΝΕ. Στην αλλαγή της βάρδιας, με τη φόρμα της δουλιάς, αλλά και σ' ένα διάλειμμα απ' την προετοιμασία για την έκδοση του «Ρ», οι εργαζόμενοι του εργοστασίου και της εφημερίδας, αντίστοιχα, παρακολούθησαν τη δουλεμένη με το μεράκι της θεατρικής ομάδας της ΚΝΕ παράσταση που αφορούσε στον Γιώργο Κοτζιούλα και το έργο «Ξύπνα Ραγιά» που πρωτανέβηκε από το «Θέατρο του Βουνού».

Η μορφή της εκδήλωσης δεν είναι τυχαία, σημείωσε «ανοίγοντας» την εκδήλωση η Δώρα Μοντσενίγου, στέλεχος της ΚΝΕ. Φέρνουμε την τέχνη στους χώρους δουλιάς, γιατί η τέχνη ανήκει στους εργαζόμενους, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο των πολύμορφων δραστηριοτήτων του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», αντίστοιχο «άνοιγμα» έχει προγραμματίσει η Οργάνωση και σε άλλους εργασιακούς χώρους, στην επαφή της με την εργαζόμενη νεολαία.

Πολλοί από μας παίζουμε ένα σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην προετοιμασία του «Ριζοσπάστη» - από διάφορα πόστα - προκειμένου να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος, υπογράμμισε το στέλεχος της ΚΝΕ, καλώντας σε ολόπλευρη ένταξη στην εκλογική μάχη, για την ισχυροποίηση του Κόμματος, όχι μόνο με την ψήφο, αλλά και με τη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο.