ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τιμωρηθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ανεργία

Συγκέντρωση την Τρίτη στο Αιγάλεω, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Κυριακή 1 Ιούλη 2007

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαχειρίζονται την ανεργία προς όφελος του κεφαλαίου. Η καταδίκη τους στις επερχόμενες εκλογές είναι καθήκον για εκείνους που από πρώτο χέρι γνώρισαν τις συνέπειες της πολιτικής τους, όπως οι απολυμένες της «Τρικολάν» στη Νάουσα
Ολο το προηγούμενο διάστημα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ ανέπτυξε μια πολύμορφη δραστηριότητα σε τόπους δουλιάς και συνοικίες με αιχμή την ανεργία. Κορύφωση αυτής της καμπάνιας αποτελεί η συγκέντρωση, μεθαύριο, Τρίτη 3 του Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω (στάση Μετρό), όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ λέει σε εργαζόμενους και άνεργους ότι όσο η παραγωγή δεν είναι σχεδιασμένη, κάτι το οποίο προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την υποταγή τους στην ικανοποίηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών και όχι στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, η ανεργία θα συντηρείται, θα ανακυκλώνεται, θα αυξάνεται ή θα μειώνεται εικονικά. Ποτέ όμως δε θα εξαλείφεται. Σ' αυτή τη βάση, μπροστά και στις εκλογές, το ΚΚΕ συζητάει πλατιά με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την πρότασή του για μια άλλη εξουσία, όπου τα βασικά μέσα παραγωγής θα είναι υπό κρατικό - κοινωνικό έλεγχο.

Σ' αυτή την προοπτική, το ΚΚΕ καλεί εργαζόμενους και άνεργους να διεκδικήσουν με την πάλη τους μέτρα ουσιαστικής προστασίας αυτών που η κυρίαρχη πολιτική έχει πετάξει εκτός παραγωγής. Να συγκρουστούν με τα κόμματα του κεφαλαίου και τις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε όλα τα μέτωπα. Να διεκδικήσουν: