ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μας ενδιαφέρει να συζητηθεί πλατιά η πρόταση του ΚΚΕ
Σάββατο 30 Ιούνη 2007

Είτε είναι μεγάλη είτε μικρή η προεκλογική περίοδος, αυτό που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι να συζητηθεί πλατιά η πρότασή του για όλα τα ζητήματα, υπογράμμισε, από την πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο η Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας σε μία μαζική συγκέντρωση με παλμό, τόνισε ότι γίνεται πλύση εγκεφάλου για να αλλοιωθούν τα κριτήρια της ψήφου στις εκλογές.

Από τη μία η ΝΔ θέλει να περάσει πως έκανε ό,τι έκανε επειδή είχε κακή κληρονομιά από το ΠΑΣΟΚ. Είχε όμως το ίδιο αντιλαϊκό κι αντιδραστικό πρόγραμμα κι αυτό εφάρμοσε. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ λέει να πάμε στην κάλπη με αποκλειστικό και κύριο κριτήριο μόνο τη διακυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να εξετάσουμε τη δική του, τα προηγούμενα χρόνια. Λες και δεν είχε αντιλαϊκό πρόγραμμα που κληροδότησε στη ΝΔ κι αυτή το συνέχισε.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σ' αυτούς που λένε πως «οι καιροί αλλάξανε» και τους απάντησε: Οι καιροί αλλάξανε, εμείς δεν αλλάξαμε. Παραμένουμε πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος, πολέμιοι της ταξικής εκμετάλλευσης, πολέμιοι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Τέλος, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από αυτούς που έχουν πάρει χαμπάρι τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κι αυτοί είναι περισσότεροι από χτες. Αυτοί μπορούν να ρίξουν τη μόνη χρήσιμη ψήφο κατά του δικομματισμού. Κι αυτή είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.