Ο... αναπτήρας
Σάββατο 30 Ιούνη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ να βρούμε ποιοι άναψαν τον αναπτήρα για να καεί η Πάρνηθα και τα Δερβενοχώρια ή μήπως το να βρούμε ποιος τους έκανε να ανάψουν τον αναπτήρα;

Για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ προφανώς το ζητούμενο είναι το πρώτο, για τον απλούστατο λόγο πως ή απάντηση στο δεύτερο ερώτημα δείχνει τους... ίδιους!

Είναι μάλλον απλό. Οσο δε γίνεται ένα πραγματικό Δασολόγιο, όσο υπάρχουν «παραθυράκια» για οικοπεδοποιήσεις δασών, όσο ενθαρρύνεται η «ιδιωτική πρωτοβουλία» και της παρέχονται δικαιώματα για επενδύσεις σε δασικές περιοχές, οι «αναπτήρες» θα ανάβουν.

Επίσης ακόμη και οι φωτιές που άναψαν από τυχαία περιστατικά ή από ατυχήματα θα μετατρέπονται σε εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος όσο οι οικοπεδοφάγοι θα βρίσκουν χώρο να κάνουν τα δικά τους.

ΤΟ ...ΑΠΟΡΡΟΦΑΜΕ καλά το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης κομπάζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι οι «απορροφήσεις» φθάνουν στο 65%.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Από «ρουφήχτρες» κονδυλίων σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν είχαμε έλλειψη. Βλέπετε, η Ευρωπαϊκή Ενωση πληρώνει για να επιδοτούνται ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, πληρώνει για να φτιάχνονται δρόμοι κομμένοι και ραμμένοι στις ανάγκες των κατασκευαστικών εταιρειών, και για πολλά άλλα πράγματα, όμως για οτιδήποτε χρειάζεται πραγματικά ο λαός ...δεν πληρώνει.

Πώς είναι δυνατόν άλλωστε να δίνει χρήματα για τους αγρότες, αφού θέλει να τους εξαφανίσει; Πώς να δώσει χρήματα για οποιαδήποτε ανάπτυξη δημόσιας επιχείρησης, αφού θέλει να πάνε όλες στους ιδιώτες;

Οπως καταλαβαίνετε κανείς δε σου δίνει λεφτά σήμερα από καλοσύνη. Μόνο για να σε κάνει ό,τι αυτός θέλει...



Παπαγεωργίου Βασίλης