ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 4 Ιούλη 2007

Σταυρούλα Καραθάνου
Φωτ. 2

«Αγαπητέ μου "Ριζοσπάστη"

Στα τέλη του 1948 ενώ στο Γράμμο ο μοναρχοφασιστικός στρατός έσπαζε τα μούτρα του από το ΔΣΕ, στη Ρούμελη η μοναρχοφασιστική Χωροφυλακή με τους μαυροσκούφηδες εγκληματίες "εκκαθάριζαν" την περιοχή. Οι κάτοικοι καταφεύγουν και κρύβονται στα βουνά και στα δάση, γιατί όσους μαζεύουν αντί να τους πάνε, όπως τους λένε στις πόλεις, στο δρόμο τούς εκτελούν, όπως αυτούς που τόσο απάνθρωπα εκτέλεσαν στην περιοχή Κόμπολο και στην τοποθεσία "Κομπολιανά" Δομιανών Ευρυτανίας. Ηταν 108 άτομα γέροι, γριές και παιδιά 8 και 10 χρονών.

Ανάμεσά τους ήταν και οι γονείς μου ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ, η μάνα μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, μαζί με την τραυματισμένη αδερφή μου ΔΑΦΝΗ. Μισή ώρα πιο πέρα σκότωσαν τον αδερφό του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟ.

Ενα χρόνο αργότερα, αρχές Ιούλη 1949, έπεφτε σε ενέδρα ο αδερφός μου ΣΤΕΦΑΝΟΣ Π. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ, μαχητής της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ και μέλος του Κόμματος.

Στη μνήμη τους η συμβολική προσφορά μου των 100 ευρώ.

Συντροφικά Ν. Καραθάνος

29.6.07»

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΪΛΑ, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά στις 24 Ιούνη 2007, προσφέρω στην ΚΟ Λαμίας 70 ευρώ και 30 ευρώ στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ.

Πέτρος Καραθάνος
Μαρούλα Κάιλα - Κοτρωνιά

* * *

Φωτ.

Ενας ακόμη παλαίμαχος αγωνιστής μάς «άφησε» αυτές τις μέρες. Είναι ο δικηγόρος ΜΗΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, αφοσιωμένος φίλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Δεν έλειψε ποτέ από κανένα συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό αγώνα. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών και ενεργό μέλος της Νέας Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Δικηγόρων προσφέρει στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης συζύγου μου ΙΣΜΗΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.

Ο σύζυγός της Γιώργης

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΜΑΝΩΛΗ ΒΛΑΣΣΗ, φαρμακοποιού, ο οποίος πέθανε στις 2 Ιούλη 2007, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Οικογένεια Παν. Παυλογιάννη



Βασίλης Κάϊλας


Μήτσος Ευαγγέλου