Με ψηλά το κεφάλι, στους αγώνες και στην κάλπη

Στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ περιόδευσε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους

Πέμπτη 5 Ιούλη 2007

Εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ ενώ ακούν τον Δημήτρη Αρβανιτάκη
«Το βράδυ των εκλογών να φοβηθούν τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να αισθανθούν αδύναμοι. Σας καλούμε να τους καταδικάσετε. Να ψηφίσετε το ΚΚΕ για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για άμεσες κατακτήσεις αλλά και για να δυναμώσει η γραμμή της ανατροπής αυτού του συστήματος. Ο κάθε εργαζόμενος να πει φτάνει πια! Αν γίνει ένα βήμα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα αύριο». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χτες στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο Δ. Αρβανιτάκης επισκέφτηκε τους χώρους δουλιάς στην επιχείρηση και στη συνέχεια μίλησε με τους εργαζόμενους στην τραπεζαρία. «Ως κόμμα έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μεγάλες σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως η φαρμακοβιομηχανία, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα στο καπιταλιστικό σύστημα, δυστυχώς από τρεις, τέσσερις μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και μια χούφτα μεγάλες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο εξαρτάται η υγεία του λαού. Διότι σήμερα για να εξασφαλιστεί η υγεία πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το 47% των δαπανών για την Υγεία είναι απ' την τσέπη του λαού. Η υγεία του λαού λέμε ότι πρέπει να είναι εξασφαλισμένη για όλους, ανεξάρτητα απ' το αν δουλεύει, αν είναι άνεργος, μετανάστης από την ώρα που γεννιέται μέχρι την ώρα που θα κλείσει ο κύκλος. Και να είναι δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου, να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος. Το φάρμακο δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να υπάρχει κρατική φαρμακοβιομηχανία με λαϊκά χαρακτηριστικά, δημόσιος φορέας που θα ελέγχει. Επίσης η έρευνα να μην συνδέεται με επιχειρήσεις και ιδιώτες», υπογράμμισε ο Δ. Αρβανιτάκης.


Οποιο απ' τα δυο κόμματα και αν γίνει κυβέρνηση θα χτυπήσει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, τους μισθούς, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, θα κάνει ακόμα χειρότερη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, επισήμανε. «Σας καλούμε να επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές με βάση τα συμφέροντά σας. Να ψηφίσετε ΚΚΕ. Να πάμε στους αγώνες και στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι. Να κάνουμε το βήμα τώρα γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλες χαμένες γενιές», τόνισε.