Αθλια φαρσοκωμωδία
Πέμπτη 5 Ιούλη 2007

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, με επίσημη «εντολή» του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, οι πάντες πλέον πρέπει να ασχοληθούμε με τα ...έργα και τις ημέρες κάποιου κ. Παπακωνσταντίνου, συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου και διοικητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Πώς λέμε «Σημαιοφορίδης» ή «Πρυνιωτάκης» απλά σε βαθιά πράσινη απόχρωση, μια και ο συγκεκριμένος κατηγορείται για διάφορες ατασθαλίες από την πλευρά της ΝΔ και φυσικά τα δημοσιεύματα και οι αναφορές είναι πάμπολλες στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και κανάλια.

Εν ολίγοις, η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από το ποιος είναι πιο «διάφανος» μεταφέρεται αυτομάτως στο ποιος είναι «λιγότερο βρώμικος» ή ακόμη χειρότερα στο και οι δύο είναι «βρώμικοι» πλην όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν 20 χρόνια στην εξουσία, οπότε και η ΝΔ δικαιούται τουλάχιστον μια ...8ετία «μάσας».

Για ένα τέτοιο σκηνικό ο χαρακτηρισμός «ανούσια αντιπαράθεση» ή «συμψηφισμός» μοιάζει αρκετά ...«μαλακός». Πρόκειται για μια άθλια φαρσοκωμωδία, ένα ποταπό κόλπο, που εκτός από την πολιτική σκέψη προσβάλλει πλέον και την αισθητική μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και τα δύο κόμματα διαθέτουν ολόκληρο στρατό από «λαμόγια» στο εσωτερικό και τους μηχανισμούς τους. Κι όταν φθάνουν στο σημείο να μας τους παρουσιάζουν ...έναν έναν, μόνο και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα, μιλάμε για κατάντια.

ΕΚΠΛΗΚΤΗ διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδας ότι παρά την αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων, οι Ελληνες συνεχίζουν να δανείζονται χρήματα και για είδη κατανάλωσης και για στεγαστικές ανάγκες.

Δηλαδή, για τον Ελληνα μισθωτό - κατά τη γνώμη τους - το αν θα δανειστεί η όχι είναι θέμα επιλογής με κριτήριο μάλιστα το ύψος των επιτοκίων; ΄Η μήπως πιστεύουν πως όταν «τρέχουν» οι ανάγκες θα καθίσει ο καθένας να αναλογιστεί τι γίνεται στις διεθνείς χρηματαγορές για να αποφασίσει αν θα δανειστεί;


Ομως δε θέλουν να ομολογήσουν ότι η φτώχεια και οι χαμηλοί μισθοί σπρώχνουν τον κόσμο στην τραπεζική τοκογλυφία. Αλλωστε, η Τράπεζα της Ελλάδας, ως γνωστόν, θεωρεί ότι είναι υψηλοί οι μισθοί στην Ελλάδα και γι' αυτό δεν πέφτει ο πληθωρισμός.