Ιδια λόγια, ίδιες ευθύνες
Πέμπτη 5 Ιούλη 2007

Δε φτάνει που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν είναι στην κυβέρνηση ακολουθούν την ίδια ακριβώς πολιτική, όταν είναι στην αντιπολίτευση ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική για να επιτεθεί το ένα στο άλλο. Παράδειγμα οι δασικές πυρκαγιές.

«Ούτε μια λέξη δε βρήκε να πει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, μετά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές της Πάρνηθας, του Πηλίου κ.α., ενώ ο Ε. Βενιζέλος υπαινίχτηκε ότι η κυβέρνηση «δεν είναι ικανός και αποτελεσματικός διαχειριστής κρίσεων».

«Η ανυπαρξία ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τις φυσικές καταστροφές και η ασχεδίαστη ανάθεση, μόλις το 1998, της συνολικής ευθύνης της καταστολής των δασικών πυρκαγιών στο Πυροσβεστικό σώμα, είναι τα επίχειρα της κυβερνητικής ανυπαρξίας», δήλωνε στον «Ελεύθερο Τύπο» το 2001 η Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής τότε και τώρα της ΝΔ, που όμως διατήρησε το ίδιο, ακριβώς αναποτελεσματικό καθεστώς καταστολής.

Ακόμη, όμως, πιο ειλικρινής είναι ο τότε υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας όταν ερωτάται από το «Βήμα» (12-7-1998) πόσες αναδασώσεις έχει κάνει στα δύο χρόνια που είναι υπουργός: «Ελάχιστες, απαντά ευθαρσώς. Διότι τα διαθέσιμα χρήματα ήταν λίγα».

Ακριβώς το ίδιο που κάνει τώρα και η ΝΔ. Η πολιτική τους μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό, κι ας τσακώνονται «περί όνου σκιάς». Και οι δυο αφήνουν τα δάση στο έλεος των εμπρηστών και όλων αυτών που θησαυρίζουν από την εμπορευματοποίησή τους...