«Δραματικά» φεγγάρια
Τρίτη 10 Ιούλη 2007

Από την ταινία «Stardom», σε σκηνοθεσία Ντενίς Αρκάν
Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, αλλά δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα, στις 02.30 θα προβληθεί απόψε από το STAR το αισθηματικό δράμα με τίτλο «Πικρά φεγγάρια», σε σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ.

Μετά τον απρόσμενο θάνατο της μελλοντικής συζύγου του, ο Τζο Ναστ μετακομίζει στο σπίτι των γονιών της, Μπεν και Τζότζο. Καταβεβλημένοι και οι τρεις από το τραγικό αυτό συμβάν, είναι παραιτημένοι στη θλίψη τους, ενώ παράλληλα ο Τζο προσπαθεί να φροντίσει για όλες τις νομικές εκκρεμότητες που έχουν προκύψει εξαιτίας της γαμήλιας προετοιμασίας, αλλά και όλες τις σχετικές επώδυνες λεπτομέρειες για την... ακύρωση του γάμου. Τότε, εντελώς τυχαία, ο Τζο γνωρίζεται με την Μπέρτι, μια νεαρή κοπέλα που ο άνδρας της είναι «αγνοούμενος» στον πόλεμο του Βιετνάμ. Παρόλο που αρχίζει να «δένεται» περισσότερο με τον Μπεν και την Τζότζο, ο Τζο δε διστάζει να τα φτιάξει με την Μπέρτι... Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Σούζαν Σάραντον, Τζέικ Γκίλενχαλ, Μαρία Πόμπιο.

Το ψευδο-ντοκιμαντέρ του Ντενίς Αρκάν, που προκάλεσε αίσθηση στο Φεστιβάλ των Κανών, αποτελεί μια ανελέητη και ιδιαίτερα εύστοχη σάτιρα του κόσμου των μίντια στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας τους. Με τις κάμερες και τους «παπαράτσι» να ακολουθούν την όμορφη ηρωίδα παντού, φυλακίζοντας την κατασκευασμένη εικόνα της, ο σκηνοθέτης αποτυπώνει τη ματαιότητα και τη σκληρότητα αυτού του κόσμου, που χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εμπορικά προϊόντα με ημερομηνία λήξης.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Παρέ, με το σωστό συνδυασμό ομορφιάς και αθωότητας, είναι απόλυτα πειστική στο ρόλο της νεαρής άγνωστης που εκτοξεύεται στην επιτυχία. Ο Νταν Ακρόιντ δίνει μια απολαυστική ερμηνεία στο ρόλο του ώριμου παντρεμένου, που θυσιάζει τα πάντα, μαγεμένος από την ομορφιά του νεαρού μοντέλου. Με αισθητική που παραπέμπει στο MTV, μέσα από απανωτές συνεντεύξεις, που προσδίδουν στην ταινία ένα καταιγιστικό ρυθμό, ο Αρκάν μας θυμίζει τις γνώριμες εικόνες από όλες αυτές τις «ζωές» των «επωνύμων» που παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται μέσα από τις τηλεοράσεις και τα ταμπλόιντ.

Παίζουν: Τζέσικα Παρέ, Βικτόρια Σνόου, Νταν Ακρόιντ (ΝΕΤ, 00.15).