«Εφυγε» απρόσμενα ο Χριστόφορος Σκεπετάρης
Τρίτη 10 Ιούλη 2007

«Εφυγε» χτες τελείως αναπάντεχα από τη ζωή, ο Χριστόφορος Σκεπετάρης, συνδικαλιστής της ΔΕΗ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Χριστόφορος, 33 χρόνια εργαζόμενος στη ΔΕΗ, διακρινόταν για το ήθος και τη μαχητικότητά του, στρατευμένος στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του.

Γεννήθηκε το 1952 στο Σταθά Αιτωλοακαρνανίας και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Αποφοίτησε από το ΙΓ Νυχτερινό Λύκειο Παγκρατίου, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν. Σπούδασε στις σχολές της ΔΕΗ, στην οποία δούλευε σαν τεχνικός από το 1974. Ως σπουδαστής συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής στην Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ και μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Συμμετείχε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ, ενώ μέχρι και το θάνατό, εκτός από μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ήταν επίσης μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ και μέλος της Γραμματείας της «Συσπείρωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Δημοκρατικές Ελευθερίες». Ηταν παντρεμένος με την συναδέλφισσά του Μαρία, με την οποία είχαν αποκτήσει δυο κόρες.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει «τη βαθιά θλίψη της για τον απρόσμενο χαμό του αγωνιστή Χριστόφορου Σκεπετάρη» και προσθέτει:

«Ο συναγωνιστής Χριστόφορος, με τη σεμνότητα και την αγωνιστικότητα που τον διακατείχε, έδινε κάθε μέρα τη μάχη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ως στρατιώτης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η απώλειά του στερεί από τις γραμμές του ΠΑΜΕ έναν σταθερό αγωνιστή και λαϊκό άνθρωπο. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τη θλίψη του για το θάνατο του Χριστόφορου Σκεπετάρη εκφράζει με ανακοίνωσή του και το ΠΣ του ΔΗΚΚΙ.