Ας τους αποτρελάνουμε
Τρίτη 10 Ιούλη 2007

Του Κώστα Κουφογιώργου από το ΠΑΡΟΝ
Τι είπε ο Καραμανλής στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ;

Οτι με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προχωράμε μπροστά.

Και τι ανέφερε ως παράδειγμα; «Η αλλαγή του άρθρου 16 έχει προταθεί και από τη ΝΔ και από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Είναι προφανές πως αυτοί οι δυο ...δεν έχουν κοινή πολιτική.

Τι απάντησε ο Πάγκαλος όταν τον ρώτησαν αν έχει στοιχεία για τις υποτιθέμενες «κοινές επιχειρήσεις» του ΚΚΕ και της ΝΔ; «Εσείς (οι δημοσιογράφοι) τα γράψατε κι εγώ τα επικαλούμαι».

Είναι προφανές πως ο τύπος είναι τόσο θαρραλέος που να μην υπερασπίζει ούτε καν αυτό που μία μέρα πριν ξέρασε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό που τώρα δηλώνει πως απλά το διάβασε και το επικαλείται είναι ένα δήθεν ρεπορτάζ προβοκατόρικο όμως της Μ. Μάνη (πού αλλού;) στην «Ελευθεροτυπία». Στην εφημερίδα, δηλαδή, που εγκαλούσε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ασκεί πολεμική στο ΚΚΕ. Ε, να που ασκεί επιτέλους πολεμική το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ, με «στοιχεία» από την εφημερίδα που πασχίζει τόσα χρόνια να στήσει ένα κόμμα ικανό να σταθεί ως σοβαρό ανάχωμα στο ΚΚΕ. Δεν τους βγήκε με κάτι γαλλικού τύπου «επαναστατικές πράξεις» χρόνια πριν, πασχίζουν μπας και τους βγει κατευθείαν από το βόθρο.

Το κρίσιμο στο όλο θέμα δεν είναι η λάσπη. Το κρίσιμο είναι ότι έτσι επιχειρούν να εξαφανίσουν από το προσκήνιο την ίδια την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μια πρόταση κόντρα και ενάντια σε κάθε παραλλαγή της καπιταλιστικής διαχείρισης, με ειδικές - εξειδικευμένες προτάσεις, τέτοιες που είναι αναγνώσιμες από έναν προς έναν τους εργάτες και τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, ως προτάσεις που πράγματι ανταποκρίνονται στα δικά τους συμφέροντα.

Η απάντηση - και πάλι, σε κάθε «θείο βρέφος» - δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση της πάλης ενάντια σε όλα όσα αντιπροσωπεύει ο κάθε «Πάγκαλος» και τα κόμματα που ιδεολογικά καλύπτονται από τέτοιου είδους ξεφτιλισμένο αντικομμουνισμό. Γιατί ο «Πάγκαλος» δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ...

Το ερώτημα που πρέπει να απευθύνουμε ευθέως σε κάθε άνθρωπο που ανήκει στα λαϊκά στρώματα είναι ένα: Τι σχέση μπορεί να έχεις με μια πολιτική που έχεις ήδη πληρώσει πολύ ακριβά; Μια πολιτική ίδια και απαράλλαχτη, είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία;

Από μόνο του το ερώτημα, όταν συναντά τη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων, τρελαίνει τα επιτελεία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προπαντός τρελαίνει την αστική τάξη, που χρόνια τώρα έχει βρει - με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - τον τρόπο να γονατίζει τους εργάτες προσφέροντάς τους παράλληλα την αυταπάτη πως όταν αλλάζει κυβέρνηση αλλάζει και πολιτική.

Το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα, από την ίδια την εμπειρία τους πλέον, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με δύο ταμπέλες, ένα κόμμα με δύο ψηφοθηρικούς μηχανισμούς, ένα κόμμα με μια πολιτική, ένα αφεντικό ενάντια σε ένα θύμα: τους εργάτες και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα, αυτό το γεγονός, το συμπέρασμα, δηλαδή, που πλατιά πλέον κυκλοφορεί ανάμεσα στους χτεσινούς ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι που τρελαίνει τα εκλογικά επιτελεία του δικομματισμού.

Μπορούμε με τη δράση μας να τους αποτρελάνουμε...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ