Ενα μακρύ σκοτεινό καλοκαίρι...
Παρασκευή 13 Ιούλη 2007

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Είναι δυνατόν η «Coca Cola» να νοιάζεται για την υγεία του πληθυσμού; Δεν είναι.

Είναι δυνατόν ο συνεταίρος της «Coca Cola» να είναι καλός Σαμαρείτης; Δεν είναι.

Είναι δυνατόν ο υποστηριχτής του συνεταίρου της «Coca Cola» να πείσει πως καίγεται από ενδιαφέρον για το περιβάλλον; Δεν είναι.

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, ισχύει παντού. Και στην περίπτωση της «Coca Cola» και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάζεις Μπίστη και ακούς Παπανδρέου. Διαβάζεις «Αυγή» και έχεις Πάγκαλο στο πιάτο.

Ας πρόσεχαν όσοι διατηρούσαν αυταπάτες περί της νέας αριστεράς - άκου ...«αριστεράς» - που θα ξεπηδούσε μέσα από κάτι κινήματα τύπου «παγκόσμιο ταμείο για τη φύση». Η μόνη αλήθεια είναι το ένα και μοναδικό ταμείο που τους ενώνει.

Δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει αντικομμουνισμός καλών προθέσεων.

Πάμε γι' άλλα: Είχαν πυκνώσει οι καταγγελίες για κάτι παράξενα γεμίσματα σε ρεζερβουάρ. Ωσπου ήρθε και η επίσημη καταγγελία ότι το σπορ είναι διαδεδομένο. Πληρώνεις 40 λίτρα, παίρνεις 35. Σωστοί. Εχουν πιάσει απόλυτα το πνεύμα του ανταγωνισμού.

Δηλαδή, τώρα που ο εισαγγελέας απελευθερώνει τις ακτές να πάμε για μπάνιο ή θα πλακώσουν οι φουσκωτοί να μας εξηγήσουν το ακριβές καθεστώς που επικρατεί στις παραλίες;

Αϊ, φουκαρά, που νομίζεις πως, άμα δεν πάρεις εσύ βρεγμένη σανίδα στο χέρι, με τους νόμους του μαφιόζου θα βρεις το δίκιο σου και θα κάνεις μπάνιο σε ανοιχτή παραλία. Στην μπανιέρα σου και όσο είναι καιρός, γιατί σε λίγο πλακώνουν κάτι πολυεθνικές και στο δημόσιο δίκτυο του νερού.

Θεωρούν τόσο χαϊβάνι το λαό ώστε να βγαίνουν με τίτλους για δωρεάν εισιτήρια στους μόνιμους κατοίκους των νησιών της άγονης; Ασε το γιατρό σε κάθε πλοίο. Δεν ντρέπονται, αλλά και συ, αδερφέ μου, τα θες και τα παθαίνεις.

Σωστή η επισήμανση: Ποινή εξέτιαν ...οι εποχικοί δασοπυροσβέστες που στάλθηκαν γυμνοί στη φωτιά.

Πώς λέμε «ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας», έτσι και ο τίτλος που δίνεται στη Γουατεμάλα ως χώρα της αιώνιας άνοιξης. Εκεί όπου 3.200 γυναίκες βιάστηκαν και ακρωτηριάστηκαν κατά κύριο λόγο από πρώην μέλη των μυστικών υπηρεσιών που σήμερα στελεχώνουν ιδιωτικές εταιρείες και παραστρατιωτικές μονάδες.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ