Στη Γλυφάδα το τελευταίο Διεθνές του καλοκαιριού

 Αφιέρωμα στο 29ο Διασυλλογικό και φωτογραφία του πρωταθλητή «Κύδων» Χανίων, στο 36ο ΣΑΧ

Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2000

Παράδειγμα για μίμηση το ενδιαφέρον του Δήμου Γλυφάδας, για το πνευματικό άθλημα του σκακιού, το οποίο έχει εκφραστεί όχι μόνο με τα διεθνή τουρνουά ή τα διασχολικά πρωταθλήματα, αλλά και με την οργάνωση μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, τη στήριξη των Σκακιστικών Σωματείων της περιοχής και με κάθε σχετική με το σκάκι εκδήλωση.

Από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη διεξάγεται στο νέο Δημαρχείο της πόλης το 2ο διεθνές τουρνουά «Γλυφάδα 2000» καθώς και πολλές παράλληλες σκακιστικές εκδηλώσεις.

Τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές φθάνουν το 1.000.000 (ο 1ος 230.000 δρχ.), ενώ υπάρχουν και αρκετά κύπελλα, πλακέτες και σκακιστικά βιβλία.

Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (τηλ. 9614.094) είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

* Με αξιόλογη ύλη και ένα ειδικό αφιέρωμα στο 29ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α` Εθνικής Κατηγορίας, κυκλοφορεί το 36ο τεύχος του σκακιστικού περιοδικού «Το ΣΑΧ».

Μεγάλη, αλλά και απρόσμενη ήταν η επιτυχία του «Κύδωνος» Χανίων όπου παρουσίασε μαζί με τους νεοαποκτηθέντες Γκραντ-Μάστερς Γιάννη Νικολαΐδη και Στράτο Γρίβα, αλλά και τους Β. Σπάσοβ (GM), Γ. Σουλεΐδη, Δ. Παπαμάρκου, Χρ. Αδοντάκη, Μαρ. Κουβάτσου, μια δυναμική, και περισσότερο, πειθαρχική ομάδα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα «φαβορί», ΔΕΗ Μακεδονίας - Θράκης, Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και άλλες ισχυρές ομάδες της Α` Εθνικής.

* Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων - Νεανίδων (μέχρι 20 χρόνων) που έγιναν πρόσφατα στις Αβίλες της Ισπανίας, ο Στέλιος Χαλκιάς είχε 3,5 β. στους 6 αγώνες, ο Δημ. Μαστροβασίλης είχε 3 β. Στο αντίστοιχο των Νεανίδων, η Ελλη Σπερδόκλη είχε επίσης 3 βαθμούς στους 6 αγώνες.