Μικρές ιδέες
Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2000

Για την κατάκτηση του εφικτού

Είχαμε αναφερθεί στη «Δαντέλα της Χίου» σε προηγούμενο τεύχος. Ομως, ο θαυμασμός μας καθώς ξεφυλλίζουμε το λεύκωμα αντί να μειώνεται και να ξεθυμαίνει όλο και μεγαλώνει. Για το σύγχρονο νοικοκυριό, για ράφια ποτηριών εντελώς εξαιρετικά και διαφορετικά από τα τρομακτικά πλαστικά, παίρνουμε μια υπέροχη ιδέα με τη σφραγίδα της Χιώτικης Παράδοσης. Η συλλογή καθώς και τα κεντήματα ανήκουν στην οικογένεια Γιάννη και Μαρίας Χωρέμη και κανείς, μα κανείς δε μας εμποδίζει να μετατρέψουμε και τα δικά μας ράφια «κάπως έτσι». Δε λέμε ακριβώς έτσι. Το επιθυμητό δεν είναι πάντα εφικτό. Θα κάνουμε μια προσπάθεια όμως.

Για γρήγορες λύσεις

Είμαστε βιαστικοί, αλλά και νηστικοί... Κάτι πρέπει να βάλουμε στο στομάχι μας, αλλά όχι ό,τι να 'ναι. Θα κάνουμε λοιπόν ένα σάντουιτς με γαλοπούλα καπνιστή, νεροκάρδαμο σε αραβική πίτα.

1/4 της κούπας στραγγισμένο γιαούρτι, δυο κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα, δυο αραβικές πίτες, 240 γραμμ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε λεπτές φέτες, δυο ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες η καθεμιά, μια κούπα νεροκάρδαμο, πλυμένο και καλά καθαρισμένο και 70 γραμμάρια χοντροτριμμένη γραβιέρα. Κόβουμε τις πίτες στη μέση για να έχουμε τέσσερα κομμάτια. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και με το μείγμα αυτό αλείφουμε τη μέσα μεριά του κάθε κομματιού, αφού τα έχουμε ανοίξει έτσι ώστε να έχουν «τσέπη». Θα χωρίσουμε τα άλλα υλικά στα τέσσερα και θα βάλουμε τη γαλοπούλα, το νεροκάρδαμο και τις ντομάτες σε φέτες σε κάθε πίτα και θα τα πασπαλίσουμε με το τυρί. Καλή μας όρεξη.