ΒΕΡΟΙΑ
Κάηκε ζωντανός

Εργάτης 21 χρόνων από τη Βουλγαρία τυλίχτηκε στις φλόγες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκες όπου εργαζόταν και ζούσε με άλλους οικονομικούς μετανάστες

Τρίτη 17 Ιούλη 2007

Motion Team

Μέσα σε αυτή την «κόλαση» άφησε την τελευταία του πνοή ο οικονομικός μετανάστης από τη Βουλγαρία
Ενα παλικάρι 21 χρόνων ο εργάτης, οικονομικός μετανάστης Ιβρεμόφ Μπαϊραμόφ, από τη Βουλγαρία, τυλίχτηκε στις φλόγες κι έχασε τη ζωή του, όταν προχτές Κυριακή τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά στις αποθήκες προμηθειών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Βέροια του νομού Ημαθίας.

Μαζί με τον Ιβρεμόφ Μπαϊραμόφ κινδύνευσαν δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι οικονομικοί μετανάστες, που ζουν κι εργάζονται σαν τα ποντίκια, για ένα κομμάτι ψωμί, στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Η φωτιά ξέσπασε σε τμήμα της αποθήκης με χαρτικά, λάδια και φιάλες υγραερίου από άγνωστη αιτία, γύρω στη μία και μισή το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι (οικονομικοί μετανάστες) που ζουν κι εργάζονται εκεί, μόλις ξέσπασε η φωτιά πετάχτηκαν έξω. Ομως, ο Ιβρεμόφ κάηκε ζωντανός στην προσπάθειά του να πάρει μαζί του φεύγοντας κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα. Σοβαρά εγκαύματα κι εκδορές έπαθαν ο πατέρας κι η σύζυγος του άτυχου νέου. Τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο τροφίμων και ποτών, με αφορμή το ολοκαύτωμα του Βούλγαρου εργάτη, στις αποθήκες προμήθειας της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

«Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει περίτρανα ότι η εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων αλλά και όλων των εργαζομένων στον κλάδο, μετατρέπει ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων σε αναλώσιμο αγαθό μπροστά στα κέρδη της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες, βάρβαρες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων κι ειδικά των οικονομικών μεταναστών», δήλωσε ο Χρήστος Τρεμπελής, στέλεχος του ΠΑΜΕ.